Еврокомисар плете по време на дебат в ЕП

OFFNews 19 януари 2021 в 20:25 3705 0

Снимка БТА/АР

Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон започна да плете по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Брюксел, съобщиха БТА и АП.

На пленарната сесия Йохансон представи пред евродепутатите и доклад за хуманитарната ситуация с бежанците и мигрантите в ЕС.

Тя разкритикува властите в Босна и Херцеговина, че не са се погрижили достатъчно за стотиците мигранти, живеещи при минусови температури, като припомни на страната да спазва ангажиментите си, ако иска да се присъедини към ЕС.

56-годишната Илва Йохансон, която е бивш министър на труда и образованието в Швеция, е известна със своите умения в плетивата.

През ноември миналата година тя изплете и подари на всички свои сътрудници шарени вълнени чорапи. Тогава тя написа в Туитър, че за нея е привилегия да работи с такива "брилянтни и компетентни мъже и жени. За да им покажа колко ценя тяхната работа, им оплетох топли чорапи".

Зам.-председателят на ЕК Маргрете Вестагер също е известна със своите умения по плетене. Преди време тя написа в Туитър, че "плетенето те държи концентриран".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови