Ердоган нарече Асад терорист, а Сирия отвърна: Не ни се бъркайте! Отдавна няма Османска империя

OFFNews Последна промяна на 28 декември 2017 в 16:19 6447 0

Турският президент Реджеп Ердоган нарече сирийския държавен глава Башар Асад "терорист", който е убил близо 1 милион сирийци и обяви, че сътрудничеството с него е невъзможно. Изявлението бе направено днес по време на посещение на турския президент в Тунис. В отговор също днес Външното министерство на Сирия предупреди Ердоган да не и опитва да се меси във вътрешните работи на страната.

Министерството осъди изявленията на турския президент и подчерта, че Ердоган "прави отчаяни опити да оправдае неограничената подкрепа, която Анкара е оказала на бандитски формирования, извършили престъпления срещу сирийския народ". Според сирийското външнополитическо ведомство Турция "носи основна отговорност за страданията на сирийците от терористични банди".

Сирийското външно министерство посочва още, че "политиката на президента Ердоган ще има катастрофални последици за Турция и нейния народ".

"Ердоган живее с илюзията на миналото, той забравя, че Османската империя отдавна е рухнала и съседните на Турция държави не са вилаети. Свободните народи имат право сами да правят своя избор и да вземат решения в защита на националния суверенитет", напомнят от министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови