Екоактивистката Грета Тундберг бе оправдана за протест в Лондон

OFFNews 02 февруари 2024 в 18:39 1457 2

Тундберг

Снимка Getty images

Грета Тундберг

Активистката за опазване на климата Грета Тунберг беше оправдана по обвинение в нарушаване на обществения ред по време на протест срещу конференция за нефт и газ миналата година, разпореди съдия в лондонски съд, предаде Ройтерс.

Тунберг, която стана световно известна с ежеседмични протести пред шведския парламент през 2018 г., беше оправдана в Уестминстърския магистратски съд по повдигнатото срещу нея обвинение по Закона за обществения ред.

Тунберг беше сред десетките арестувани през октомври пред лондонски хотел, в който се провеждаше форумът "Енергийна интелигентност" и на който присъстваха лидери от петролната и газовата индустрия.

Тя и още четирима души на възраст между 19 и 59 г. бяха обвинени в това, че не са изпълнили нареждане на полицията да преместят протеста си в определена за това зона в близост до конференцията.

Съдия Джон Лоу обаче постанови, че условието, поставено на протеста, е било незаконно, тъй като полицията е можела да наложи по-малки ограничения и защото условията не са били ясни.

Обръщайки се към петимата подсъдими, той добави: "Всички вие сте признати за невинни за това престъпление."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

03.02 2024 в 11:13

болното дете
 
X

Да помогнем на украинските деца!