Доналд Тръмп призова да се стреля по руски изтребители

OFFNews 03 май 2016 в 14:52 6731 10

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за радио KFILE, че американските военни трябва да стрелят по руски самолети, ако машините на Кремъл продължат да правят провокативни прелитания.

На въпроса как САЩ трябва да реагира на зачестилите близки срещи с руски изтребители Тръмп отговори, че при нормални обстоятелства президентът би трябвало да се обади на Путин и да го предупреди да спре. По думите му обаче вместо да направи това Обама играе голф.

"Всичко определено трябва да започне с дипломация и трябва да започне бързо с обаждане до Путин", каза милиардерът и допълни: "И ако това не сработи...не знам. След определена точка, след като глупакът се появи, трябва да стреляш".

По думите на републиканеца руските действия демонстрират пълна липса на уважение към Щатите и Барак Обама.

Наблюдават се зачестени прелитания на руски самолети до и около  военни машини на Вашингтон. На 13 април бойни самолети направиха серия преминавания над американския разрушител „Доналд Кук“ в международни води в близост до Калининград. Една от руските машини премина на 9 метра от кораба.

Щатите реагираха остро на инцидента и го определиха за провокация. Държавният секретар Джон Кери заяви, че американските военни са могли оправдано да свалят изтребителя Су-24. От руското министерство на отбраната отвърнаха, че са спазили всички правила за полет над международни води и не разбират раздразнението на американците. 

В последния подобен случай от петък руски изтребител Су-27 прелетя близо до американски Боинг Ар Си-135 над Балтийско море. От Кремъл обясниха, че са прехванали разузнавателния Боинг, защото се е движил в близост до границата на Русия с изключено устройство за разпознаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12060

10

Krum Georgiev

04.05 2016 в 11:10

Нещо не схващам.Руските самолети,прелитат над американски кораби,покрай Хамериканските брегове?

77927

5

El Commandante

03.05 2016 в 16:37

Отлична идея!

What could possibly go wrong?

10564

4

ultra-73

03.05 2016 в 16:29

Определено Д.Тръмп не е най-добрият вариант за президент на САЩ, но за това му предложение мога само да го адмирирам, защото все някой трябва да обърне хастара на нахалното малко джудже, което страшно много обича да си играе с оловни войничета!