Днес Тръмп наистина ще стане президент

OFFNews 20 януари 2017 в 09:44 4355 8

Снимка Wikimedia

Капитолия в очакване на новия президент

Само допреди няколко месеца мнозина не вярваха, че това ще се случи: новозибраният президент Доналд Тръмп ще се закълне днес официално като държавен глава на САЩ.

Между 700 хил. и 900 хил. посетители се очакват за церемонията.

Днес той идва във Вашингтон и ще остане поне 4 години. Моментът, в който имотният магнат риалити звезда ще се закълне като президент, най-накрая наистина настъпи, а с него и краят на най-разделителната предизборна кампания в близката ни история, отбелязва Си Ен Ен.

Клетвата на президента Тръмп се очаква с огромен интерес и много въпросителни. Поне дузина конгресмени ще бойкотират церемонията. Тя е планирана за 12 ч местно време в Капитолия. След нея ще се проведе парад по авеню "Пенсилвания", на което, между другото, е и един от хотелите на Тръмп. Уикендът е за официални балове.

Протести, протести

Клетвата бе предшествана от сблъсъци между вашингтонската полиция и протестиращи в четвъртък. Напрежението избухна заради събитие, организирано от ревностни поддръжници на Тръмп. Докато гостите на събитието пристигаха, демонстрантите крещяха "Срам" и "Нацисти, вървете си у дома".

Предварително е известно за около 100 готвени протеста срещу новия държавен глава, а много музикални звезди са отказали да участват в тържествата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

7

Victimized

20.01 2017 в 15:21

"Водещият бизнес канал CNBC публикува "интересен" материал, озаглавен " Джон Ф. Кенеди научи по трудния начин урока, че смазването на компании е лоша идея". Според всеобщото мнение подобна журналистика е най-малко неуместна с оглед на това, че 35-тият президент на САЩ Кенеди става жертва на покушение на 22 ноември 1963 г."

"Не по-малко недоволство предизвика и репортаж на CNN, която е в открит конфликт с Тръмп още от началото на предизборната кампания в САЩ. В духа на безпрецедентните мерки за сигурност във Вашингтон за клетвата на новия президент, телевизията посочва, че при екстремни събития може да се окаже, че член на кабинета на Обама може да се седне в Овалния офис. Това било възможно, ако има покушение срещу Доналд Тръмп, вицепрезидента му Майк Пенс, както и висши кадри на Републиканската партия в конгреса, които по конституция заемат президентската позиция, ако президентът и вицепрезидентът бъдат убити."

А иначе забраняват RT и говорят за медийни войни......

29217

5

Лопе де Вега

20.01 2017 в 13:12

Защо в заглавието ми се привижда лека изненада? Нещо като я, ама тоя верно ще стане президент!

Поздрав!

25665

2

Victimized

20.01 2017 в 10:37

Така като гледам какви статии пишете и на вас не ви се вярва ...
 
X

Да помогнем на украинските деца!