Децата в окови отдавна готвели бягство, разрешавали им да се къпят веднъж годишно

OFFNews 19 януари 2018 в 14:30 15055 0

57-годишният баща Дейвид Търпин и 49-годишната му съпруга Луис

Съдът в САЩ разкри шокиращи подробности за нехуманното и отвратително отношение на двамата родителите, държали 13-те си деца под ключ, в окови, гладни и мръсни, в продължение на години.

В четвъртък наблюдаващият делото прокурор Майк Хъстрин описа ситуаицята и родителите като "човешка поквара", пише "Ройтерс".

57-годишният баща Дейвид Търпин и 49-годишната му съпруга Луис не промълвиха и дума в съдебната зала.

Чрез адвокатите си двамата родители пледираха за невинни.

Жертвите на двамата родители са 13-те им деца на възраст между 2 и 29 години. Те страдат от отслабване на мускулите, недохранване, при някои има и проблеми с растежа заради системния тормоз.

Всеки от двамата родители може да получи 94 години затвор. Обвиненията срещу тях са над дузина, включително за малтретиране на малолетни, непълнолетни, тормоз - сексуален и физически.

Родителите са купували пайове и храна, само за да дразнят децата, давали им да се къпят веднъж годишно и ги биели, ако си мият ръцете. Оковавали ги със седмици, понякога с месеци.

Бягството на 17-годишното момиче, благодарение на което се разбра за пленничеството, е било планирано от 2 години.

Новината потресе САЩ и повдигна въпроса за контрола върху децата, които се обучават вкъщи, каквато уж била ситуацията и тук.

В резултат на системния тормоз и недохранването едно от децата на 12-години тежи колкото 7-годишно, а 29-годишната жена тежи едва 37 килограма.

Двойката бе арестувана в неделя в техния дом в град Перис, Калифорния, където живеят от 2014-та година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови