Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори

Деца на 8 и 12 години откраднаха злато за близо 200 000 евро от златар в Истанбул

OFFNews 01 април 2023 в 21:34 2406 0

Снимка

Деца на 8 и 12 години откраднаха злато за близо двеста хиляди евро от златар в района на Султангаази в Истанбул, предаде турската частна телевизия НТВ.

Хлапетата опразнили чанта, в която освен злато на стойност 4 милиона турски лири (над 192 хиляди евро) имало и 100 хиляди турски лири в банкноти (24 хиляди евро).

Според информацията те проследили търговец с инициали Е.А., който се занимавал с разносна търговия със злато, докато обикалял свои клиенти. Първо си показал стоката в един магазин, после, към 3 следобед отишъл в друг. Оставил чантата на земята и за миг се разсеял в разговор със служителите. В това време децата опразнили съдържанието й оставили я на пода и избягали със златото и парите. 

Цялата кражба е заснета от охранителните камери в търговския обект. На кадрите се вижда, как по-малкото от пълзи по пода зад щанда и отваря едно по едно чекмеджетата, с надежда да открие злато или нещо ценно.

Кражбата е заснета от охранителните камери в търговския обект, след това бягашите деца се виждат и на други улични камери в района на кражбата, малко след тях се вижда и златарят, който се опитва да ги стигне. До този момент малолетните не са установени и не са заловени. Собственикът на златарския магазин е подал жалба в полицията. Е. А. признава, че от 15 години се занимава с тоя бизнес - купува обработено злато от работилници и го продава на по малки бижутерски магазини, но такова нещо му се случва за първи път. Мъжът успокои контрагентите си, от които взема златото на доверие: Ако трябва ще си продам къщата и колата, но ще им върна парите за златото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови