Десет ранени при мощен взрив край турския град Коджаели

OFFNews 07 август 2023 в 16:48 1310 1

Снимка Дейли Сабах

Десет души бяха ранени днес при мощна експлозия, станала в окръг Коджаели, намиращ се на 95 км източно от Истанбул, предават турските медии.

Валията на Коджаели Седдар Явуз посочи, че броят на ранените при днешната експлозия е нараснал до десет души, а състоянието на двама от тях е много тежко. По-рано бе съобщено за четирима пострадали.

Ранените хора са хоспитализирани.

Взривът е станал в 14:40 ч. в района на един от складовете на пристанищния град Дериндже в Мраморно море. В района са изпратени линейки, пожарникари, полиция.

Съобщава се, че е станала прахова експлозия при прехвърляне на зърно (пшеница), информира държавната телевизия ТРТ-хабер.

Кметът на град Дериндже Зеки Айгюн посочи пред ТРТ-Хабер, че взривът е бил толкова мощен, че хората са помислили, че става силно земетресение.

Гъст дим се вижда от много места в района.

По информация на министерството на транспорта и инфраструктурата при експлозията не са нанесени щети на плавателните съдове в района.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган, който в момента председателства заседание на правителството, е бил уведомен за случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки