Държавният секретар на САЩ на извънредна визита в Ирак

OFFNews 23 юни 2014 в 11:57 2646 3

Джон Кери

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна на извънредна визита в Багдад, съобщи ИТАР-ТАСС.

По време на посещението си Кери ще се срещне с премиера на страната Нури ал-Малики и с други представители на ръководството и политическите лидери на страната.

По време на срещите ще бъдат обсъдени пътищата за изход от политическата криза в Ирак и възможността за подкрепа на Багдад в борбата срещу сунитските бунтовници, които взеха властта над няколко стратегически за страната обекта.

Кери ще обсъди действията, които Вашингтон може да предприеме с дела да окаже помощ на Ирак в противодействието срещу тази заплаха и да призове иркаските лидери колкото се може по-бързо да завършат процеса на формиране на правителство, за да се появят министри, които да представляват интересите на всички иракчани, посочи говорителят на Държавния департамент Джен Псаки.

Вашингтон винаги е готов да помогне на иракския народ и вече е положил огромни усилия за това иракчаните да могат да се насладят напълно на демокрацията, коментира Джон Кери, като подчерта, че САЩ не възнамеряват да изпратят свои войници в Ирак.

Групировката ISIL представлява заплаха за целия регион. Няма да позволим групировката да получава финансиране, което ще доведе до нейното разрастване, допълни Кери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!