Четирима са оцелели при катастрофата над Афганистан, двама се издирват (обновена)

OFFNews 21 януари 2024 в 18:15 5728 3

Афганистан

Снимка АФП

Според съобщения в медиите самолетът е изчезнал от радарите в афганистанската провинция Бадахшан.

Четирима души са оцелели при катастрофата в Афганистан на бизнес самолет Falcon 10 с руснаци на борда, съобщи Росавиация и руското посолство в Кабул, цитирани от Би Би Си.

Самолетът, който е изпълнявал чартърен санитарен полет от Гая (Индия) до Ташкент и Жуковски, е изчезнал от радарите в североизточен Афганистан в събота вечерта и се издирва от сутринта.

Полицията в Северен Афганистан е получила съобщение за самолетна катастрофа в провинция Бадахшан, съобщи говорител на провинциалната полиция пред Ройтерс. По думите му това е станало през нощта в отдалечения планински район Бадахшан в североизточната част на страната.

Според съобщения в медиите самолетът се е отклонил от курса и се е сблъскал с планина в окръг Зебак, на около 30-40 км от границата с Таджикистан и на повече от 100 км от центъра на провинция Бадахшан - Файзабад. Преди катастрофата пилотът съобщил за технически проблеми.

Според Росавиация наземната служба за търсене и спасяване е открила самолета - четирима от шестимата души на борда са с различни наранявания, а съдбата на още двама се разследва.

Ройтерс, позовавайки се на афганистански официални лица, посочва, че при катастрофата са загинали двама души. Все още няма официално потвърждение за това.

Руската преса пише, че самолетът е летял от Тайланд, извършвайки медицинска евакуация на съпругата на бизнесмена от Волгодонск Анатолий Евсюков.

Възможно е причината за катастрофата да е отказ на два двигателя, пише ТАСС, като се позовава на оперативните служби. Според информационната агенция самолетът е пътувал от Тайланд за Моска с междинно кацане в Индия за зареждане с гориво.

В канали на Телеграм се появиха списъци на екипажа и пътниците на изчезналия самолет. Всички имена в тях са руски.

Самолетът принадлежи на Athletic Group LLC и на частно лице. Регистриран е в руския държавен регистър на гражданските въздухоплавателни средства, казаха от Росавиация.

Следственият комитет на Русия вече е образувал наказателно дело във връзка с катастрофата на самолета с руснаци на борда.

Министерството на гражданската авиация на Индия пише в X, че става въпрос за малък самолет, регистриран в Мароко.

Днес ТАСС съобщи, че двама от пътниците на руския частен самолет "Фалкон" са загинали. Агенция се позова на руските власти.

"По предварителни данни от местопроизшествието двама пасажери, семейна двойка, са загинали", каза събеседник на агенцията.

По време на полета жената е била на апарат за изкуствено дишане, а съпругът ѝ я е придружавал. За състоянието на пациентката са се грижили двама медици. Те и пилотите са оцелели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

21.01 2024 в 20:05

Тюх, язък! Сега ще се налага да ги доубиват. Въпросът е само един - инфаркт, падане от високо или самолетна катастрофа (следваща). Нека залаганията започнат... СЕГА! :D

400

2

демотиватор

21.01 2024 в 19:56

Дали не ги издирват, за да ги накарат да замълчат завинаги, кат останалите... ?! (ジ)

1000

1

KREATOR

21.01 2024 в 19:38

Хм, отказали два двигателя. Тези самолети са с два. А каква е вероятноста да са изпили част от денгите за топливо в Индия и да са заредили по малко ...така па руский.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика