Бунт на борда: 204 бойци от Донецката република отказват да се бият за Русия в Луганск (видео)

OFFNews 25 май 2022 в 11:28 49126 6

Изявление на разбунтувалите се военни

Снимка Антон Герашченко

Разбунтувалите се военни публикуваха видео обръщане към жителите на Донецката народна република.

204 бойци от силите на т. нар. Донецка народна република обявиха бунт и отказаха да заминат и да се сражават срещу украинската армия на територията на друго непризнато териториално формирование - Луганската народна република.

Видеоклип с обръщение на разбунтувалите се военни до гражданите на ДНР беше публикувано в телеграм канала на Антон Герашченко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна. Ето и част от изявлението на недоволните военни:

"Уважаеми съграждани на ДНР, ние, военнослужещите от 107 стрелкови полк, 4 батальон, трета, втора и четвърта рота, 204 души, отказваме да отиваме като пушечно месо в ЛНР, съвсем друга република. С нас бяха проведени маса незаконни действия, нас ни мобилизираха незаконно в нарушение на заповедта, не ни бяха проведени медицински изследвания по време на мобилизацията.

Нас неведнъж ни лъгаха и с лъжа се опитваха да ни закарат на територията на ЛНР, където по непотвърдени данни, ние вече сме част от някакво казачество, доброволно влязло в редиците на въоръжените сили на ЛНР и ще мрем там. А за да умреш там не трябва много време. В продължение на три месеца ние водихме борби за освобождението на Мариупол.

Мариупол е освободен, но ние пушечно месо не искаме да ставаме. За пореден път с лъжа се опитват да ни закарат от 21 шахта в гр. Ханджонково, където ни чакат представители на кабинета на Пушилин и, където са длъжни да изслушат всички наши законни искания, където сме длъжни дори да напишем до военната прокуратура обяснителни записки и отчети за незаконните действия и нарушенията на нашето командване."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

10

офф бее

25.05 2022 в 23:05

"Изключко" ми харесва!

-60

8

офф бее

25.05 2022 в 22:25

ококорения и шашаката, така е. Масово се предават. Бунтуват се. До три дена войната спира.

Аааа...или то беше преди три месеца това за трите дена...

2051

5

Propaganda

25.05 2022 в 14:44

Кво стана, бре партизаните? Къде сте бе, борци за свобода?

Това не е като да сваляш пътнически самолети, нали, тероряги?

Наиграха се, ама като видеха украйнското дърво, дето 4 месеца бие по раска и ислямска тиква...некво дават на задна?

Тия паляци вече дори в расия не могат да се скрият, надали на джуджи пути му пука за некое друго самозвано расначе. Ще ги остави на нашите приятели от Украйна.

1767

3

fiki

25.05 2022 в 13:38

Дийпфейк и CGI, в ръша няма престъпления и всичко е по план, дори бих казал най план