Британското разузнаване: За три месеца в Украйна загубите на Русия са колкото за 9 години в Афганистан

OFFNews Последна промяна на 23 май 2022 в 12:07 3916 2

Загуби

През първите три месеца на войната в Украйна броят на загиналите в Русия вероятно е същият като този на Съветския съюз по време на деветгодишната му война в Афганистан.

Това се казва в ежедневния преглед на британското разузнаване за войната, който публикува министерството на отбраната в Лондон.

Комбинация от лоша тактика и ограничено въздушно прикритие, както и липса на гъвкавост и екипен подход, са част от причините за неуспеха на руската армия в Украйна, смятат експертите. Според британското разузнаване в хода на войната тези грешки са повтаряни многократно, което е довело до многобройни жертви сред нашестствениците.

Руската общественост в миналото е била чувствителна към загубите, понесени по време на войни. Следователно, с нарастването на броя на жертвите в Украйна, загубите ще станат по-очевидни, а общественото недоволство от войната и желанието да я изразят може да се увеличат, посочват специалистите от Лондон.

Според данните на Министерството на отбраната на Украйна до момента на фронта са загинали около 29 200 руски войници. В това число не влизат ранените и пленените. ВСУ вече са унищожили 1293 руски танка, 3166 бойни бронирани машини, 604 артилерийски системи, 201 реактивни системи за залпов огън, както и 93 системи за противовъздушна отбрана. Освен това свалените руски самолети в Украйна са 204, а хеликоптерите - 170. Поразените кораби и катери на Черноморския флот са 13, сред които и крайцерът Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1899

2

fiki

23.05 2022 в 14:06

естествено че и украинците и руснаците лъжат, така винаги е действал fog of war, за това се гледат трети незаинтересовани страни които в случая не съществуват, аз си го представям нещо средно между двете лъжи, т.е Пентагона се доближава най-много

1310

1

Lyubo

23.05 2022 в 13:50

Значи даже и да са прави МИ6 украиците лъжат като дърти роми, като увеличват данните за убити руски военни поне два пъти.
Защото загубите на Русия в Афганистан са около 14500 убити.