Британските служби разпознаха убиеца на Фоули

Последна промяна на 24 август 2014 в 16:14 5560 4

MI5 и MI6 са идентифицирали самоличността на човека, заподозрян в убийството на американския журналист Джеймс Фоули, потвърдиха високопоставени правителствени източници пред в. "Сънди Таймс".

Според изданието маскираният мъж с лондонски акцент е 23-годишният Абдел Маджид Абдел Бари.

Миналата година той напуснал богатия дом (на стойност 1 милион паунда) на родителите си в Западен Лондон. Предполага се, че е отпътувал за Ирак.

Наскоро той публикувал снимка, на която държи отрязана глава.

Министърът на външните работи Филип Хамънд, който отговаря за спецслужбите, заявил пред "Сънди Таймс", че е потресен от факта, че извършителят на жестокото убийство е израснал във Великобритания. Този човек предаде абсолютно всички британски ценности, казва Хамънд.

Според него това е поредното потвърждение, че ислямският екстремизъм не е проблем само на Ирак или на Сирия. Ако терористите в тези страни не бъдат спрени, те скоро ще получат плацдарм да извършват атаки в западните държави.

На 20 август джихадисти от „Ислямска държава“, които контролират част териториите на Северен Ирак, разпространиха видеозапис, на който се вижда как обезглавяват американския журналист Джеймс Фоули.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.08 2014 в 20:20

Освен това съмнява ме, че може дори да е бил и лично самият Путин.

24.08 2014 в 19:43

Дребнобританците тепърва ще се уверят сами в негативните последствия от демокрастията, либерастията, толерастията, мултикултурастията и педерастията.

24.08 2014 в 17:28

Колко миролюбиви и добри са британските граждани. Не се учудвам, че не искат балкански субекти те са най опасни на света.

24.08 2014 в 17:22

Според оригиналната статия във вестника, рапърът е главният заподозрян по случая, но чакат официално потвърждение от властите. MI6 и MI5 са го идентифицирали, но не са съобщили още името му. Така че дори Съндай Таймс на този момент не са сигурни кой е, айде малко повече точност в превода/ обзора.