Борис Джонсън обеща Брекзит на 31 октомври, ако стане премиер

OFFNews 03 юни 2019 в 14:46 2628 0

Фаворитът за премиерския пост във Великобритания Борис Джонсън обеща да извади Великобритания от ЕС на 31 октомври - със или без споразумение за Брекзит, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Джонсън беше външен министър, но подаде оставка в знак на протест срещу подхода на Тереза Мей към Брекзит.

Според букмейкърите той е фаворит в надпреварата за премиер след оставката на Мей. До момента 13 души са заявили желание да се борят за поста.

"Ако стана премиер, излизаме на 31 октомври със или без сделка", казва Джонсън на минувач в публикувано от екипа му видео в Туитър.

Видеото съдържа клипове от разговори на Джонсън с гласоподаватели и негов монолог пред камера. Това е първата му изява в надпреварата за премиерското място. Определянето на победителя може да отнеме два месеца.

На друг гражданин Джонсън пък казва, че ако някои данъци се намалят, ще има повече пари. 

Той призовава и за повече инвестиции в инфраструктурата, образованието и здравеопазването.

"Сега е времето да обединим обществото ни и страната ни. Да изградим инфраструктурата, да инвестираме в образованието, да подобрим околната си среда и да подкрепим прекрасната ни здравна служба. Да подобрим благосъстоянието на всеки в нашата страна и, разбира се, да подкрепяме фирмите и създателите на благата, които правят възможни тези инвестиции", казва Джонсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови