Безредиците във Фъргюсън продължават

OFFNews Последна промяна на 26 ноември 2014 в 08:03 4649 16

Над 2200 военнослужещи от Националната гвардия на САЩ ще бъдат разположени край Фъргюсън, за да реагират в случай на нови размирици.

Вчера в градчето имаше палежи и грабежи, след като съдът реши да не повдига обвинение срещу полицая, който застреля чернокожия тийнейджър Майкъл Браун през август.

Американският президент Барак Обама осъди насилието в предградието на Сент Луис и изтъкна, че извършителите на мародерствата трябва да понесат отговорност за действията си. Самият подсъдим – полицай Дерън Уилсън заяви, че съжалява за смъртта на младежа, но не чувства угризения на съвестта.

Мирни демонстрации срещу решението на съда във Фъргюсън имаше и в Ню Йорк, Бостън и Лос Анджелис.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.11 2014 в 19:43

Почна се! СЕВЕРОАМЕРИКАНСКИЯ МАЙДАН!

Сега пиндосите ще видят ДЯВОЛ НА МАГАРЕ. Народът възстава с оръжие СРЕЩУ ПОЛИЦЕЙСКИЯ ПРОИЗВОЛ в Четвъртия хилядолетен Райх.

Напред БРАТЯ АФРОАМЕРИКАНЦИ, светът ви гледа. Долу милитаристичната хунта във Вашингтон! Свобода за угнетените народи! Ураааа!

26.11 2014 в 14:30

Негъра е извършил въоръжен грабеж в магазин и всичко е записано на камери за наблюдение включително и реакцията на полицая.За това не го и съдят.А журналистите да вземат и да се поинтересуват.В Америка живеят много българи и информацията не е препредавана от други медии също изпълняващи поръчки.Интересно как би реагирал наш полицай при въоръжен грабеж?

26.11 2014 в 13:54

Негрите принадлежат на джунглата. Кухите американци си мислят, че насила могат да ги направят цивилизовани хора. Вече сто години не успяват и никога няма да успеят. Но в Америка решенията се вземат не от мъдри хора, а от идеологически мотивирани олигофрени. Е затова са чудовищно зле в политическата област.

26.11 2014 в 13:46

Кънчо и още нещо.Голям грях е посткомунист да се "докосва" до Библията и Бог! Те са им нужни,само когато им потрябват за да подпомогнат извратените си идеи.Историята е документирала атеистичните периоди и лицемерното връщане в кратки периоди към една непреходна и общочовешка ценност,която им е чужда..Послушай ме.Искрено ти желая да се образоваш ,за да се докоснеш до щастието да бъдеш мислещ,независим и ДУХОВНО богат.Подари си тази ценност и ще заживееш на крилата на Свободата.Безграмотността единствено е причината човек да се чувства(или да се окаже;и това е факт) роб.Намери сили да скъсаш оковите, в които сам си се оковал.

26.11 2014 в 12:53

Кънчо,ти просто не си достоен и за съжаление..Човек,който вместо да се образова ,за да е полезен на обществото и семейството си е решил да "работи" посткомунизъм в близачески вариант, не трябва да бъде нито съжаляван,нито подпомаган..Повече няма ,какво да ти кажа ,безнадежността ражда дивата ти злоба..Ухади на маскве...

26.11 2014 в 12:32

Слушах някои от мненията по CNN, и те изтъкваха че повечето задържани в полицията били негри и го изкарват на дискриминация. Но точно те (не всички, но половината поне) се държат доста арогантно спрямо другите хора, затова си ги задържат. А за убийството, не знам кой е прав но полицаите са с доста голяма свобода и често стрелят, понякога и без необходимост.

26.11 2014 в 12:26

Недебиле, къде видя някой да обсъжда който и да е случай?

26.11 2014 в 12:12

Като чета коментарите във фейсбук, имам чувството, че голяма част от безумно компетентните коментиращи не осъзнават, че става дума за убийството на едно момче през август, а не на 12-годишното преди няколко дни. Като ще се тупате в гърдите колко сте умни и от всичко разбирате, айде първо вижте за кой точно случай става дума. Дебили.

26.11 2014 в 12:05

уйчаки, безмозъчно гейберастко говедо, примерът който дадох касае Първата книга - Библията. Ти си откровено прост и твърде тъп, за да ти обяснявам повече каквото и да било.
Не "експерт", завършен идиот си.
Което само по себе си също е вид експретност... но стига съм ти мътил помията в манерката.
:)))))))))


Айде беж да "усвояваш" евросредства. Ако и там си като с картите... мани, мани!

26.11 2014 в 11:59

Я, бе, неизвестно чии вуйчо, я като толкова обичаш да говориш за комунизми и руснаци, я ако обичаш направи малък сравнителен анализ между тая история, и киевския майдан.