Берлин обяви Русия за заплаха и съперник за Германия

OFFNews 05 юни 2016 в 13:00 16133 120

Снимка "Спутник".

Берлин най-сетне разкри новата Бяла книга на страната, в която са очертани основните приоритети и заплахи за германската сигурност, сред които е и руската държава, предаде "Ди велт", като се позова на свои вътрешни източници, които имат достъп до финалния вариант на документа от 80 страници.

В него са изброени 10 основни заплахи за Германия, сред които са тероризмът, радикалният национализъм, бежанците, хакерските атаки, промените в климата и Русия.

Там се посочва, че Кремъл изтънява все повече границата между мира и войната чрез хибридни тактики, което поставя под риск спокойствието в Европа, както и реда на Стария континент, наложен след края на Студената война.

Така Русия вече от партньор се превръща в съперник на Берлин. Според Бялата книга Москва подпомага все повече военни конфликти по външните граници на ЕС, засилва стратегическото си съперничество със Запада, разширява армията си и подкопава други страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13273

127

Владимир Йончев

07.06 2016 в 01:01

Чесъне, разбрах те за меритокрацията. Няма смисъл под всяка дописка да го пействаш. Позатрих го тук-таме, без наказание. От което точките са ти се увеличили. Беше посъбрало минуси. Предполагам, че дразнеше народа най-вече с повторението, не с тезата.