Белият дом: Европейската интеграция на Македония не трябва да се отлага повече

Георги Савчев 03 юни 2022 в 22:34 6700 5

Снимка Правителство на РСМ - пресслужба

Аманда Слоут и Славянка Петровска

Европейската интеграция на Северна Македония не трябва да се отлага повече. Това е позицията на Аманда Слоут, специален помощник на президента Байдън и директор по европейските въпроси в Съвета за национална сигурност в Белия дом, съобщи пресслужбата на македонското правителство.

Македонският министър на отбраната Славянка Петровска се е срещнала в Белия дом с Аманда Слоут, Дейвид Фабрицки - директор по въпросите на НАТО и Европа, и Адмир Музурович - директор по въпросите за Балканите и Централна Европа в Съвета за национална сигурност.

Според пресслужбата на македонското правителство Аманда Слоут е изразила "силна и непоколебима подкрепа за европейската интеграция на Северна Македония".

На срещата в Белия дом Петровска е заявила, че е необходимо незабавно положително решение за започване на преговорите на Северна Македония за присъединяване към ЕС, тъй като по този начин ще се засили сигурността на региона като важна геополитическа част от Европа и ще бъде предотвратено влиянието на трети страни в Западните Балкани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5531

5

Ран Босилек

04.06 2022 в 07:40

Някаква секретарка ще ни казва какво да правим.

-60

3

офф бее

04.06 2022 в 00:08

Аве, помияр...

(Да не се бърка с "Аве, Цезаре...")