Бърни Сандърс с победа в Западна Вирджиния

OFFNews 11 май 2016 в 07:58 2640 7

Бърни Сандърс спечели гласовете на делегатите в първичните избори в Западна Вирджиния. По този начин сенаторът от Вермонт запазва шансове, макар и малки, да се пребори с Хилъри Клинтън да бъде кандидат за президент от Демократичната партия на САЩ.

"Ще се боря за всеки един глас до край", каза в речта си след победата Бърни Сандърс.

Междувременно Доналд Тръмп продължава с доброто представяне на първичните избори без да има конкуренция. Главните противници на бизнесмена от Републиканската партия се оттеглиха.

Въпреки добрите резултатите на Тръмп, Републиканците все повече показват, че той едва ли ще получи тяхната подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13685

7

mclaranist

11.05 2016 в 18:09

Като чуя думата ПРИОРИТЕТНО, и ми мирише на АРИЙСКА раса. Както се казва- има по-висши хра, така и по-висши специалности. Както се казва- историк ли си, философ ли си, археолог ли си, мани ги тея второкласни хора. Друго си е си е математик, IT или инженер. И сега предполагам, че веднага ще скочат тези които изброих. И точно в това е уловката. ДА СТАНЕ скандал между народа- тея дето са орязани- нисшите слоеве, ще кажат защо ние. А другите пък ще кажат, какво лошо има да се финансира инженери, химици и т.н. Проблема е че едно образование НЕ СЕ гради на база- таз година да правим инженери, догодина ще го промени да правим музиканти и т.н. ВСИЧКИ трябва да имат шанс. СПоред мен проблема е, че много специалности имат нужда ПОВЕЧЕ от държавна помощ, а други от ,,бизнеса" Един въпрос- бизнеса имал нужда, но не бърка от джоба да финансира IT сектора, инженерите и т.н. Това го прави държавата, после тези студенти ги взима частника- 80% чужда фирма, а парите и ползите- в собствен джоб???

13685

6

mclaranist

11.05 2016 в 17:28

Май никой не следи изборите в САЩ по начина по който според мен трябва. Проблема не е Тръмп ще стане ли президент или не, а също дали Сандърс може да бие Клинтън или не. Най-важният въпрос е,че в САЩ се случва нещо значимо. Пада, както се казва по нашенски ,,статуквото". И Тръмп и Сандърс са личности които в основата си са против естаблишмент-ът, както и против ДОСЕГАШНИЯ модел на САЩ. А именно- световен полицай, да са на всяка манджа меродията, да се продължва този неолиберален модел и застъпване зад корпорациите и т.н. Огромна част от младежите мжду 18-29г. според Вашингто поуст- 51% от тях отричат капитализма ;). Това което става в САЩ тревожи Западна Европа и ,,избраните" в САЩ, защото може да наруши граденото от почти ВЕК. И за това не е важно Тръмп или Сандърс, а че на тези избори- МАСОВО населението е ПРОТИВ статуквото. Отделно, че социалист като Сандърс печели голям процент от демократите :)

77927

1

El Commandante

11.05 2016 в 08:42

"Въпреки добрите резултатите на Тръмп, Републиканците все повече показват, че той едва ли ще получи тяхната подкрепа."

Endorsed by no one?A?

New Balance ше има значи.

Виж как са навързани нещата в живота деба.....
 
X

Подкастът на OFFNews