Quantcast

България на дъното по иновации в Европа

Ивайло Анев Последна промяна на 04 март 2014 в 14:26 2429 5

Постиженията на Южна Корея, САЩ и Япония в областта на иновациите са по-добри от тези на ЕС.

България е с най-слаби резултати в Европейския съюз в областта на иновациите. Това става ясно от доклад, представен днес от Европейската комисия.

В "Сравнителния анализ на Съюза за иновации за 2014 г." за страната се отбелязва, че заедно с Латвия и Румъния, България се представя като "скромен новатор", чиито резултати в областта на иновациите са доста по-ниски от средните за ЕС.

Според доклада "водещи новатори" са страните Дания, Финландия, Германия и Швеция. Техните постижения в иновациите са значително над средните за ЕС. Австрия, Белгия, Кипър, Естония, Франция, Ирландия, Люксембург, Холандия, Словения и Великобритания са "последващи новатори" с резултати над или близо до средните за ЕС.

В групата на "средните новатори" са Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Италия, Литва, Малта, Полша, Португалия, Словакия и Испания. Техните резултати са по-ниски от средните за ЕС.

В световен мащаб постиженията на Южна Корея, САЩ и Япония в областта на иновациите са по-добри от тези на ЕС. Докато разликата със САЩ и Япония е намаляла наполовина през последните години, тази с Южна Корея се увеличава.

В световен мащаб резултатите на Южна Корея, САЩ и Япония в областта на иновациите са по- добри от тези на ЕС. Намалява разликата на ЕС със САЩ и Япония, докато тази с Южна Корея се увеличава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2014 в 17:12

Професор Балкански, това последното какво беше, бре човек?! Къв Ким, кви 5 леа?
"Да живее световния мир и международното положение!" А? Нещо да кажеш? Какъв размах вадя, а? Ше ме плаши с Путин той, куче с кокал!

04.03 2014 в 15:53

Лъжеш "мазна балканска свиня", наша скромност Професор Балкански сме фен на Първа Частна Банкянска, еднолична собственост на Баце Белото. И ни плаща дедо Дьорд Шорош по 99 евроцента на коментар. Да живее Путин! Да живее Ким Чен Ун! Боко Рапоня президент! Урааа!!!

04.03 2014 в 15:43

Как да измисля някоя иновация, като все **я на Волен Сидеров ми е в устата... И как да е инак, като си продавам гласа за жълти стотинки и вися да пиша поръчкови коментари за 25лв на ден...

04.03 2014 в 15:30

Балкански, вземи измисли някоя иновация, че цял живот ще си останеш скъсан цървул.

04.03 2014 в 15:00

Кви "иновации" бе, народа едвам свърза двата края.

Да ви **** и членството в Еврогейския съюз и НАТО. Бедни влязохме, бедни си останахме, бедни ще си излезем.

Само си загубихме времето с тия западняци.