Байдън от Хелзинки: Путин вече загуби войната с Украйна

На мястото на Евгений Пригожин щях да внимавам какво ям, предупреди американският президент главатаря на ''Вагнер''

OFFNews 13 юли 2023 в 19:21 4698 5

Снимка Getty Images

Владимир Путин и Джо Байдън

"Няма начин Путин да спечели войната в Украйна, той вече я загуби“, заяви в Хелзинки президентът на САЩ Джо Байдън. "Не вярвам, че войната ще продължи години", добави американският президент. В отговор на журналистически въпроси Байдън говори и за лидера на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин. "Господ знае какво ще се случи с него, ние дори не знаем къде е", каза стопанинът на Белия дом.

"Путин вече загуби, той има проблем с това какво да прави по-нататък", коментира президентът на САЩ Джо Байдън по време на съвместна пресконференция с финландския президент Саули Ниинисто в Хелзинки. "Няма как да спечели войната в Украйна, той вече я загуби тази война" посочи Джо Байдън, попитан дали Русия ще продължи войната за да попречи на Украйна да се присъедини към НАТО.

"Не вярвам, че войната ще продължи с години по две причини - първо, не мисля, че Русия ще може да държи страната във война години наред - това са въпроси на ресурси и възможности. Второ, ще има обстоятелства, при които най-накрая президентът Путин ще, че не е в интерес на Русия, икономически или друг интерес, да продължава тази война. Но не мога да предвидя как ще се развие това, надявам се и очаквам, че Украйна ще постигне напредък в защитата си, което ще генерира повече преговори", заяви Байдън.

Американският президент не очаква Путин да използва ядрено оръжие. Журналистите засегнаха и въпроса за размяната на затворници с Русия и освобождаването на журналиста Еван Гершкович и други затворени американци, той заяви: „Възприемам това много сериозно, ние правим всичко възможно, за да освободим американски граждани, задържани в Русия или другаде. Този процес продължава и сега". Говорейки за Пригожин пък Байдън си позволи съвет: "Бог знае какво ще прави, дори не знам къде е и какви отношения има. Ако бях на негово място, щях да внимавам какво ям. Никой не знае какво е бъдещето на Пригожин в Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

5

ob1

14.07 2023 в 09:33

Какво рече, Фил? Напукал си се с боярищник ли?

борисов, ти и подобните ти затова трябва да си извадите главите, но не от пясъка, а от задниците си. Току-виж сте прогледнали :)

870

1

Constanza

13.07 2023 в 22:26

Байдън като типичен западняк смята, че Путин го е грижа за оцеляването и благоденствието на Русия. Ха.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика