Австрия: Не идвайте у нас до края на май, освен ако не сте сезонни работници

OFFNews 01 май 2020 в 13:35 5004 1

Ограничителната наредба за влизане в Австрия от съседните държави е удължена до 31 май.

Това съобщи Министерството на здравеопазването, цитирано от Австрийското радио и телевизия.

Облекчения на режима са предвидени единствено за сезонните работници, ангажирани в прибиране на реколтата, и социалните работници, които се грижат за възрастни хора по домовете, уточнява БТА.

Продължава да е в сила правилото, според което лица, влизащи от съседни страни в Австрия, трябва да покажат PCR тест, не по-стар от четири дни. Австрийските граждани, които се завръщат в страната, остават под 14-дневна карантина. За да бъде прекъсната, е необходимо да си направят тест, който е отрицателен. 

За социалните и сезонните работници, от които Австрия има остра нужда, е допустимо да бъдат транспортирани от други страни с влак или автобус, но при условие, че транспортните средства се движат без междинни спирки. 

Сезонните работници могат да пристигат в Австрия и с чартърни полети. Тези самолети са изключени от забраната за кацане на машине от някои държави, която също се удължава до 22 май. Забранителният режим се отнася за Китай, Иран, Италия, Швейцария, Франция, Испания, Великобритания, Нидерландия,Русия и Украйна. От днес е разрешено кацането на самолети от Южна Корея. 
 
Най-малко до 22 май остават спрени железниците за Италия, Швейцария и Лихтенщайн. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

01.05 2020 в 15:21

А пък красив град е Виена! С виенското си кафе, щрудели, торта сахер... Само "виенски" кифлички", каквито имаше у нас, не опитах. Пък на въпрос към виенски домакин, каква австрийска бира ще ми препоръча, той ми отговори - чешката!