Amazon подкрепя легализирането на марихуаната, няма да тества служители

OFFNews 02 юни 2021 в 10:50 1459 0

Компанията Amazon обяви, че подкрепя легализирането на канабиса на федерално ниво в САЩ и ще се откаже от изискванията за тестване за марихуана при назначения на някои служители.

Компанията за електронна търговия ще подкрепя активно закона за легализиране на марихуаната (MORE Act), който има за цел да узакони употребата ѝ на федерално ниво, заяви Дейв Кларк, отговорният за политиките за потребителите шеф в Amazon, в публикация в блога си.

Amazon също така вече няма да проверява кандидатите си за работа за употреба на марихуана за всички позиции, които не са регулирани от Министерството на транспорта, добави Кларк.

"Досега, подобно на много други работодатели, сме отказвали работа в Amazon на хора, които са имали положителен тест за употреба на марихуана", казва Кларк. "Въпреки това, като се има предвид накъде се движи законодателството в САЩ, ние променихме курса", добавя той.

Според доклад на Westlaw Amazon е бил засегнат от предложен колективен иск, в който се твърди, че компанията нарушава закон на щата Ню Йорк, като тества кандидатите за работа в местни обекти за марихуана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!