58 арестувани след демострация в памет на убития военен в Лондон

01 юни 2013 в 20:55 1764 0

58 души бяха арестувани по време на демонстрация в Лондон. Снимка: EPA/БГНЕС
58 души бяха арестувани по време на демонстрация в Лондон. Снимка: EPA/БГНЕС

58 души са били арестувани по време на демонстрация в памет на убития военнослужещ Лий Ригби в Лондон.

Арестуваните са участници в движението "Заедно срещу фашизма". Те опитали да попречат на демонстрацията на дясната Британска национална партия в памет на убития Ригби, предаде ИТАР-ТАСС.

Антифашистите започнаха шествието си от улица „Даунинг стрийт”, където се намира резиденцията на премиера Дейвид Камерън, като продължиха към сградата на парламента, около която се бяха събрали около 150 участници в демонстрацията на Британската национална партия.

Членовете на партията призоваха правителството да предприемат решителни действия срещу ислямските радикални проповедници и да ги експулсират от Обединеното кралство. 

Около 1500 сътрудници на правоохранителните органи се опитваха да не допуснат сблъсъци между двете други демонстранти и да пренасочат участниците в акцията на антифашистите, които наброяваха няколкостотин души, към друг район на британската столица. Въпреки усилията на полицията, е бил ранен един от членовете на БНП.

Първоначално крайно десните планираха маршът да се състои в квартал Уулич в югоизточната част на Лондон, където беше извършено убийството преди седмица. Полицията забрани това шествие заради съображения за сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови