21 убити в Донецк, жертви и ранени и в Лунгаск след руски ракетни удари

OFFNews 04 май 2022 в 08:32 1691 1

Двама души са загинали, още две жени са ранени, след като Русия нанесе ракетни удари в района на Луганск. 

Това съобщи председателят на уганската областна военна администрация Сергей Гайдай в канала си в телеграм, цитиран от УНИАН. 

Всеки от нашите градове пострада от врага. Четири населени места издържаха на ракетни и бомбени атаки. Руснаците не просто унищожават Попасна, те я премахват от картата на Луганска област като населено място. Врагът удари жилищните райони на региона 34 пъти, уточнява той. 

10 обстрела бяха извършени в Донецк, осем в Северодонецк и още 10 в населените места Попаснянская и Горная. Сергей Гайдай съобщи за щети на 45 къщи и други съоръжения: четири къщи в Северодонецк, 12 в Лисичанск, седем в Орехово, шест в Рубежное, четири в Горни, четири в Попасна, две във Врубовка

При руски атаки в Донецка област във вторник бяха убити 21 цивилни и ранени 27, съобщи в пост в интернет областният управител Павло Кириленко, цитиран от Ройтерс. Кириленко каза, че броят на жертвите, включващ и 10 души, загинали в коксова фабрика в град Авдеевка, за които бе съобщено по-рано, е най-значителният за ден в областта след нападението миналия месец на жп гара в град Краматорск, при което загинаха над 50 души. 

Мощни експлозии отекнаха снощи на различна места в Украйна - в градовете Лвов и Днепър, а също в Киевска и Кировградска област, съобщи УНИАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!