20 атентата са осуетени във Франция през 2017 г.

OFFNews 08 януари 2018 в 21:50 3036 1

Двайсет атентата са били осуетени във Франция през 2017 г., обяви френският вътрешен министър Жерар Колон в интервю за в. "Прогре", цитиран от Франс прес и БТА.

През ноември от министерството публикуваха данни, според които дотогава са били осуетени 13 атентата. 

Жерар Колон обаче не посочи подробности за новите 7 осуетени атентата. 

"Трябва да бъдем бдителни навсякъде. Днес няма територия, за която можем да кажем, че рискът е несъществуващ", каза той.

Новината идва в момент, в който Франция си спомня за жертвите на атентат срещу редакцията на сатиричното издание "Шарли ебдо" и на нападението срещу еврейския супермаркет в Париж. Двете атаки станаха съответно на 7 и 9 януари 2015 г.

На 13 ноември същата година 130 души бяха убити в серия от атентати в Париж, извършени от последователи на "Ислямска държава".

През 2017 г. за две атаки във Франция отговорност пое ИДИЛ - на 20 април на "Шан-з-Елизе" в Париж и на 1 октомври на гарата "Сен Шарл" в Марсилия. В тях загинаха трима души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

09.01 2018 в 03:31

Значи, Юманите диманш, обявява България за варварска държава, понеже в нея трима побъркани от глад, или от ревност, са убили десет души.
И франция за демократична, водеща е-сето Империя, в която за същия период, са посечени с мечове, разкъсани с бомби, изнасилени до смърт, и обесени от кредитодатели, десетина хиляди. Без да броим убитите от жандармерията, или при бягство от нея, нито демократично изнасилените от араби бели жени.
Познаваме от три пъти, кои са моите ценности!
 
X

Да помогнем на украинските деца!