Тръмп обяви твърденията за намеса на Русия в изборите като „нелепи“

OFFNews 11 декември 2016 в 17:37 6696 1

Тръмп обяви твърденията за намеса на Русия в изборите като „нелепи“

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп отхвърли оповестената оценка на ЦРУ, че Русия се е намесила с цел да му помогне да спечели изборите в Съединените щати, заявявайки в интервю в неделя, че идеята е „нелепа“.

„Смятам, че това е просто поредното извинение. Не го вярвам“, каза Тръмп в интервю за телевизия Fox News, съобщава "Фокус". „Всяка седмица има ново изключение. Ние имаме победа с огромна преднина, както знаете, в Избирателната колегия“, допълни той.

Тръмп нарече "смешни" заключенията на разузнавателните служби и каза, че Демократическата партия ги използва като "още едно оправдание за загубата на Хилари Клинтън". "Мисля, че това е смешно. Мисля че е още едно оправдание. Не му вярвам", каза бъдещият президент.

Освен това според него заключението на разузнаването дори не е направено от ЦРУ.

Тръмп уточни, че не е на всяка цена против заповедта на президента Барак Обама да бъдат основно проучени кибератаките в предизборната кампания, но "не бива да се споменава само Русия, а трябва да се посочат също и други страни, може би други личности".

Тръмп неведнъж е казвал, че виновникът може да е Китай или самотен хакер, седнал на канапето.

ЦРУ стигна до заключението "с висока достоверност", че Русия се е опитала да повлияе на изборите в САЩ в полза на Тръмп, напомни БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews