Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Треньорът на Уругвай подаде оставка заради Суарес

Ивайло Анев 28 юни 2014 в 10:26 5683 3

Оскар Табарез.

Треньорът на уругвайския национален отбор Оскар Табарес обяви, че напуска длъжността, която заемаше в стратегическия отдел на ФИФА, в знак на протест срещу наказанието на Луис Суарес.

Точно Световната футболна централа наказа звездата на "урусите" заради това, че ухапа Джорджо Киелини по време на мача с Италия. Суарес изхвърча от футбола за следващите четири месеца, а за националния тим няма да може да играе 9 мача.

Според селекционера, футболистът е превърнат в изкупителна жертва и в знак на несъгласие със санкцията му, той напуска работата си във ФИФА. Той обвини и английските медии за оказания огромен натиск.

"Луис сгреши, но вместо да бъде изслушан и да му бъде наложено нормално наказание, за да се поправи, той беше посечен. Жертвеният агнец не получи възможност да се защити и беше принесен в жертва."

Суарес ухапа италианския защитник Джорджо Килеини в последния мач от груповата фаза между Уругвай и Италия, спечелен от латиноамериканците с 1:0.

Той бе наказан да не играе 9 мача на уругвайския национален отбор и да не се занимава с футбол в продължение на 9 месеца.

Целият отбор на Уругвай бе на прага на решение да бойкотира осминафиналния двубой срещу Колумбия заради тежкото наказание. Медиите в страната двукратен световен шампион се нахвърлиха срещу ФИФА, наричайки световната футболна централа „мафия", и призоваха националният тим да не излиза в мача срещу Колумбия.

В крайна сметка след намеса на президента на уругвайската федерация бе взето решение мачът да се играе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!