Да огладнееш по време на мач или как Луис Суарес "яде" защитници (снимки и видео)

Николаос Цитиридис 25 юни 2014 в 10:07 20181 12

Един от много колажи, които изникнаха след поредната канибалска проява на уругвайския гол майстор.

Световното в Бразилия не е само футбол, то се оказа и меню. Поне за нападателя на Уругвай Луис Суарес. В този двубой голмайсторът избра да "похапне" италианско. По време на снощния решаващ мач между Италия и Уругвай Суарес за пореден път ухапа футболист на противниковия отбор. Целият свят, с изключение на съдията, видя скандалната случка на повторенията.

"Жертва" на Суарес стана италианският защитник Джорджо Киелини.

В последните минути на двубоя между Италия и Уругвай в единоборство между двамата нападателят реши, че не е лоша идея да захапе бранителя.

Това остана незабелязано от съдията, който вместо да свири нарушение и да даде червен картон на Суарес, продължи играта.

Суарес успя да направи ситуацията още по-грозна и падна театрално на земята, правейки се на ударен, докато италианският бранител показваше на съдията следите от зъби по рамото си.

Слабото съдийство по време на мача Италия-Уругвай ощети италианците още един път, но малко по-рано, когато реферът Марко Морено показа пресилен червен картон на италианеца Маркизио и остави "скуадра адзура" с човек по-малко.

ФИФА официално ще разследва случая с ухапването. При обвинение срещу Суарес той ще бъде лишен от състезателни права за минимум два мача и максимум 24 месеца. ФИФА поиска от Уругвай писмено становище по случая, включително и видеоматериал, до 22.00 часа българско време днес. Изслушването ще започне в 22.55 часа.

Не за първи път Суарес показва, че играта му не е "феър плей". През 2010 г., когато уругваецът защитава фланелката на холандския Аякс, ухапва защитник на ПСВ Айндховен и е наказан да не играе 10 мача.

През октомври 2011 г. Суарес, вече играч на Ливърпул, обижда на расистка основа Патрис Евра и Английската футболна асоциация го осъжда да не играе 8 мача и да заплати глоба от 40,000 британски лири.

През март 2013 година, в дерби между Челси и Ливърпул, Суарес отново е гладен, но не за голове и ухапва защитника на лондонския тим Бранислав Иванович. На уругваеца му е забранено да играе за 10 мача.

Суарес и ситуацията от вчерашния мач между Италия и Уругвай: 


Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!