Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Шампионската лига започва с двама български представители

Деян Спасов 15 септември 2015 в 13:40 3197 1

Голямото чакане за всеки футболен фен приключи. Тази вечер от 21:45 ч. ще се изиграят първите двубои от груповата фаза на Шампионската лига.

Най-престижният клубен турнир започва с две български участия. В мач от група "B" Българският национал Георги Миланов и неговият ЦСКА Москва гостуват на Волфсбург в Германия.

Пред още по-трудна задача се изправя родният треньор, извел за втори път отбор до групите на Шампионска лига, Станимир Стоилов. Бившият национален селекционер и възпитаниците му от казахстанския Астана излизат на стадион "Ещадио да Луж" в Лисабон за гостуване на Бенфика. Двубоят от група "C" ще бъде първият мач за Астана в историята на Шампионската лига.

По същото време Галатасарай приема Атлетико Мадрид на "Тюрк Телеком Арена" в друг любопитен сблъсък от група С.

Гвоздеят на програмата тази вечер е на "Итихад Стейдиъм" в Манчестър, където Манчестър Сити приема финалиста от миналия сезон на надпреварата Ювентус още в първия си мач тази година. Сити е в серия от пет поредни победи, но е без голмайстора си Серхио Агуеро. Ювентус от своя страна пък разочарова в първите си мачове в "Серия А", където от три двубоя записа само една точка.

Всички двубои от първия ден на Шампионската лига:

Севиля - Борусия Мьонхенгладбах

Манчестър Сити - Ювентус

Бенфика - ФК Астана

Галатасарай - Атлетико Мадрид

ПСВ Айндховен - Манчестър Юнайтед

Волфсбург - ЦСКА Москва

Реал Мадрид - Шахтьор Донецк

Пари Сен Жермен - Малмьо ФФ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!