Русе се кандидатира за европейски град на спорта за 2016 година

OFFNews 06 юли 2015 в 17:15 1633 0

Проект на "Арена Русе", която трябва да бъде открита в края на този месец

Русе се кандидатира за Европейски град на спорта за 2016 година. 

Това обяви днес кметът на града Пламен Стоилов в присъствието на президента на на Федерацията на европейските градове и столици на спорта Джан-Франческо Лупатели, както и на зам.-министъра на спорта Калин Каменов.

Русе е единствената българска кандидатура за европейски град на спорта за 2016 г. Титлата ще се носи от общо 36 града в Европа.

Дали е одобрен ще стане ясно до края на месеца, а официалните резултати ще бъдат обявени на 18 ноември в Европейския парламент.

Официалните резултати от надпреварата ще бъдат обявени на 18 ноември в Брюксел, но участващите градове ще знаят дали са одобрени до края на месец юли.

Крайдунавския град кандидатства с програма, в която е заложено развитието на масовия спорт – всяка година се ремонтират по 20 детски площадки и се изгражда по една нова, ще се правят и по две спортни игрища, съобщава бТВ.

Заедно с това се ремонтира материалната база на спортните клубове, а редица спортни събития от национален и международен ранг ще се провеждат в новата спортна многофункционална зала „Арена Русе“.

Според Джан-Франческо Лупатели кандидатурата на град Русе е положителна, въпреки че е необходимо още много работа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!