Петев след провала: Не ме притеснява да ми скандират "Оставка"

OFFNews 04 септември 2015 в 14:28 4214 5

Ивайло Петев

Селекционерът на България Ивайло Петев даде кратък коментар пред медиите след загубата на националите ни с 0-1 от Норвегия снощи на националния стадион "Васил Левски" в квалификация от група "H" за ЕВРО 2016.

България вече само теоритично може да се надява да се класира на бараж за Европейското първенство. Провалът снощи разгневи феновете, които още преди последния съдийски сигнал бурно нападнаха отбора и БФС.

Петев се изказа относно скандиранията "Оставка" от трибуните в края на мача - "Ако са за мен, няма проблем. Не ме притеснява въобще".

Той бе категоричен, че всеки от футболистите му е дал максимума от себе си, въпреки загубата:

"Не съм разочарован от момчетата. Сигурен съм, че това е максимумът от тях в моментното им състояние. Отразява им се, че не играят в клубните си отбори. Всеки даде това, което може в момента."

"Нямаме по-добри играчи от тези, ако имахме такива, те щяха да са в отбора", каза още Петев

"Определено шансовете ни намаляват и нека мине цялата квалификация, ще правим изводи. Мачът не беше с много високо качество, но това го очаквахме. Залогът беше много голям", добави селекционерът

Бившият старши треньор на Лудогорец коментира и единствения гол в мача на Форен, който сломи нашенци в 57-мата минута:

"До гола бяхме неутрализирали силните страни на Норвегия. Но допуснахме една много елементарна грешка при техния гол и това обърка играта ни. Ако трябва да съм по-конкретен - те не сбъркаха, ние сбъркахме. Мачът не бе от високо качество, за разлика от залога. Целта беше да запазим суха мрежа, и бях сигурен, че ще имаме ситуации. За жалост ние сбъркахме, а Норвегия не сбърка."

Ивайло Петев благодари на близо 15-те хиляди зрители, които подкрепиха "лъвовете" на националния стадион в столицата:

"Определено сигурно съм допуснал и грешки. Но за мен разковничето на мача беше, че допуснахме грешка. Нормално е да има разочарование у феновете, така има у нас такова. Аз им благодаря за подкрепата днес, нормално е да сме ги разочаровали.

Готов съм за всичко, това е нормално е в България. Тук, когато печелиш, всички те възхваляват, когато губиш - всичко се излива върху теб и отбора. Ще излезем да играем срещу Италия, ще търсим шансовете си, не можем да излезем обречени. Надявам се грешките, които допуснахме днес, да не ги допускаме срещу Италия", каза Петев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови