Ивайло Петев е новият селекционер на България

Ивайло Анев 17 декември 2014 в 16:13 4715 3

Ивайло Анев

Бившият треньор на "Лудогорец" Ивайло Петев е новият селекционер на България.

Петев се прочу и сред онези, които не го познаваха, когато миналата година няколко сини фена нахлуха на официалната пресконференция на „Герена“, атакуваха го и съблякоха фланелката на клуба, която той носеше, защото като малък бил от ЦСКА.

Договорът на треньора с БФС е за три години и влиза в сили от 1-ви януари. Помощник на Петев ще бъде Алекси Желязков. За физическата подготовка ще отговаря Роко Перота, а за вратарите Любомир Шейтанов.

Новината съобщи членът на Изпълкома на БФС Николай Гигов след края на заседанието на Изпълнителния комитет.

Новият селекционер заема мястото на уволнения Любослав Пенев, който си тръгна със скандал и остри обвинения към част от ръководството на футболния съюз. Петев е предпочетен пред Стойчо Стоев, с когото бяха фаворитите за поста.

Кариерата на специалиста се разви в началото на проекта "Лудогорец". След това той беше сменен именно от Стоев.

Собственикът на "Лудогорец" и член на изпълнителния комитет Кирил Домусчиев заяви, че предпочита чужденец за селекционер. Освен това бил против Петев и Стоев, за да не бъде правена връзка с него.

Националният отбор има четири точки след четири мача в групата си от квалификациите за Евро 2016 и остава с малки шансове да се класира на първенството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!