Обама поздрави американските национали по телефона (видео)

Ивайло Анев 03 юли 2014 в 18:52 1828 0

Барак Обама поздрави американските национали за доброто представяне на Световното в Бразилия.

Президентът на Съединените американски щати Барак Обама поздрави националния отбор по футбол на страната, който отпадна на осминафиналите в Бразилия.

Белгия победи възпитаниците на Клинсман, но „янките” играха прекрасно на Мондиала и спечелиха много симпатии с представянето си.

Отборът излезе от тежка група в компанията на Германия, Португалия и Гана, а във фазата на директните елиминации се представи достойно.

"Момчета, накарахте ни да се гордеем. Спечелихте сърцата и вниманието на цялата страна, беше невероятно," казва Обама.

Над 22 милиона души са гледали в САЩ двубоя, което би постижението на Бостън Ред Сокс от 19 милиона през миналата година - по време на финалите на бейзболното първенство в страната.

Ето и как протече разговорът:

Обама: "Клинт, Тим, исках само да ви се обадя, за да ви кажа, че се гордеем с вас."

Играч: "Благодарим ви много."

Обама:"Не, няма за какво момчета, вие се представихте страхотно, и като човек, чийто първи спорт е бил футбол (сокър), въпреки че никога не съм бил добър, е невероятно да видя как успяхте да завладеете сърцата и съзнанието на хората в цялата страна.

Очевидно е, че спортът се развива със сериозни темпове, когато видиш колко много деца от малки играят. Но това е първият път, в който наистина цялата страна се бе вторачила във вас, и Клинт беше фантастичен, а Тим, не мисля, че ще успееш да се отървеш от тълпите фенове, когато се завърнете у дома. Ще трябва да си махнеш брадата, за да не те разпознават. (смях)"

Играч: "Чухме, че ни гледате и знаем колко запален фен сте, затова наистина се надяваме да сме успели да ви накараме да се гордеете. За нас е чест да представляваме винаги страната си."

Обама:"Наистина се гордеем, момчета. Не само заради начина, по който играхте, и успехите ви, но и заради класата, която излъчвате, и факта, че карате хората по този начин да уважават спорта. Вие сте страхотни примери за подражание за много други спортисти в САЩ. Знам, че сте разочаровани, но това, което постигнахте, е много значимо, и ще се отрази в страната. Така че, поздравете и треньора, и имате още добри момчета край вас. Всички свършиха фантастична работа и се надявам скоро да се видим в Белия дом. Все още си пазя якето, което ми дадохте."

Играч:"Благодарим ви, оценявам го."

Обама: "ОК, и аз също. Лек път към дома."

Играч: "Благодаря за обаждането."

Обама: "Разбира се. Довиждане."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews