Quantcast

Дербито днес: Полиция, частна охрана и затворени улици

OFFNews Последна промяна на 15 октомври 2016 в 10:41 5948 4

Полицията в София предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболна среща между отборите на ЦСКА - София и Левски.

На стадиона "Васил Левски", където е дербито, няма да бъдат допускани зрители във видимо нетрезво състояние и посетители които носят забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. Мачът започва в 16.30 часа.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. Шествията на привържениците на двата отбора в София преди мача ще бъдат съпровождани от полицейски служители по маршрута на придвижване.

На изградени контролно - пропускателни пунктове полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или получена от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата.

Ангажимент на служители на СДВР е охраната само на феновете на ПФК „Левски“, който в случая е гостуващ отбор.

За да бъде избегнато струпване, полицията приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 14.30 часа. Привържениците на домакините ще бъдат настанявани на секторите „А” и „Г”, а гостите – на „Б” и „В”.

Улиците

Въвежда се организация на движение във връзка с футболната среща на Национален стадион „Васил Левски”.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва:

От 12.00 до 24.00 часа на 14.10.2016 г. и от 08.00 до 18.00 часа на 15.10.2016 г. при сектори „Б”, „В” и „Г” на Националния стадион „Васил Левски”.

От 08.00 до 19.00 часа на 15.10.2016 г. на моста пред Национален стадион „Васил Левски”.

От 12.00 до 19.00 на 15.10.2016 г. на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Васил Левски”.

От 15.00 часа на 15.10.2016 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР да се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”

бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”

бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П.К. Яворов". 

От 14.00 часа на 15.10.2016 г. до приключване на мача се променя частично маршрута на автобусна линия № 75, като се скъсява маршрута ú до Военна академия.