Чили детронира световния шампион (видео)

Ивайло Анев 18 юни 2014 в 23:59 3691 2

Отборът на Испания отпадна от Световното първенство в Бразилия.

Световният шампион Испания отпадна от Световното първенство след втора загуба в група "В" на Мондиала - с 0:2 от Чили на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.

Иберийците вече нямат никакви шансове за защита на трофея, след като останаха без точков актив, а Холандия и Чили събраха шест точки и се класираха за 1/8-финалите.

След тежката загуба с 1:5 от Холандия Дел Боске направи две промени. В състава се появиха Хави Мертинес и Педро Родригес вместо Шави Ернандес и Жерар Пике.

Испанците отново се представиха много неубедително и се оказаха неспособни да се справят с бързите атаки на съперника. Точно по този начин Чили откри резултата в средата на първото полувреме след чудесна комбинация, въвлякла Алексис Санчес, Артуро Видал и Чарлс Аранхис, след която Едуардо Варгас вкара хладнокръвно.

Малко преди почивката пък Аранхис вкара втори гол, с добавка след пряк свободен удар на Алексис Санчес.

Испания имаше две добри възможности в началото на второто полувреме, но първо Диего Коста се забави с удара от чиста позиция, а след това Серхио Бускетс не успя да засече точно от един метър на празна врата. До края на  Испания загуби идея в атаките си и не успя да стори нищо, за да избегне поражението.

Чили от своя страна спечели за първи път в историята победа срещу Испания, след като в досегашните 10 мача имаше 8 загуби и 2 равенства. След успеха чилийците си гарантираха класиране на осминафиналите, като в последния мач ще реши в директен спор с Холандия кой ще завърши на първо място в групата.

Испания - Чили 0:2

Испания: Касияс – Аспиликуета, Хави Мартинес, Серхио Рамос, Жорди Алба – Бускетс, Чаби Алонсо – Иниеста, Давид Силва, Педро – Диего Коща

Чили: Браво, Медел, Силва, Хара – Исла, Мена, Аранхис, Диас, Видал – Варгас, Санчес

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews