Холандия разгроми действащия световен шампион (видео)

Ивайло Анев 14 юни 2014 в 09:44 4879 6

Робин ван Перси отбеляза два гола във вратата на Испания.

Действащият световен шампион Испания беше разгромен още в първия си мач на Световното първенство в Бразилия срещу Холандия.

По този начин Холандия си отмъсти до известна степен на Испания за загубата във финала на Мондиал 2010 с гола на Иниеста в края на мача. Двубоят предложи страхотни емоции на зрителите на „Арена Фонте Нова“ в Салвадор.

Холандия спечели с 5:1 срещу Испания в първия мач на двата отбора от група B на световното първенство по футбол в Бразилия.

Световните шампиони започнаха в типичния си стил двубоя и упражниха натиск в началните минути. Испания поведе с гол Шаби Алонсо от дузпа, но пропуснаха да поведат с втори гол след като Давид Силва пропусна чисто положение. Това беше първия ключов момент в мача.

Веднага след това Робин ван Перси изравни с летящ плонж, а Робен изведе "лалетата" напред минути след началото на втората част. Стефан де Врай отбеляза след статично положение. Тук беше и втория ключов момент в мача защото испанците протестираха срещу гола заради съприкосновение между Касияс и Ван Перси.

Това изглежда изнерви вратаря и малко след това той подари топката на Ван Перси, който наказа грешката за 4:1. Тогава дойде моментът на другия холандец Ариен Робен, който надбяга Рамос и Пике, а след това финтира вратаря, за да отбележи петия гол.

До края Холандия беше пълен господар и можеше да отбележи още голове, докато немощта на Испания си пролича при огромния пропуск на резервата Фернандо Торес.

Холандия - Испания - 5:1
1:0 - Алонсо (27-дузпа)
1:1 - Ван Перси (44)
1:2 - Робен (53)
1:3 - Де Врий (63)
1:4 - Ван Перси (72)
1:5 - Робен (80)

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови