Quantcast

Румяна Коларова назначила в МОН преподавателя, карал студентите да купуват учебника му

Александра Маркарян Последна промяна на 12 февруари 2015 в 13:50 6063 3

1/1
Тодор Танев, Николай Денков и Ваня Кастрева

Снимка Сергей Антонов

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев и неговите заместници Ваня Кастрева и проф. Николай Денков

Служебният министър на образованието в кабинета "Близнашки" доц. Румяна Коларова е назначила в МОН преподавателя от Техническия университет доц. Румен Трифонов, станал известен с това, че разрешава на студентите си да преписват на изпита при него от учебника, в който той е съавтор, ако докажат, че лично са си го купили, а не са го взели назаем - магистрите трябвало да донесат ново издание и да са написали имената си на корицата. 

Това стана ясно от отговора на настоящия министър на образованието проф. Тодор Танев на отговор на репортер на OFFNews по време на пресконференция днес. Както OFFNews писа, доц. Трифонов е назначен като директор на дирекция "Наука" в МОН.

"Не професор Танев е назначил Трифонов. Знаете ли това? Трифонов е назначен през август (бел. ред. когато министър беше политологът от СУ доц. Коларова)", заяви проф. Танев.

Той беше категоричен, че не е знаел за случая, който стана публичен чрез репортаж на Нова тв, излъчен преди назначението на Трифонов в МОН - през март 2014 г.

"Разпоредил съм проверка на случая. Когато имам отговор на тази проверка – имаме два одитни отдела, ще бъдат взети мерки. Ако мярката трябва да е наказателна, ще я направя. Съжалявам, ако това е факт, възможно е да е така и ако е, аз и колегата Денков (бел. ред. зам.-министър Николай Денков) първи ще реагираме остро. Нито той, нито аз някога сме искали от нашите студенти непременно да ни купуват учебниците, тоест Трифонов директно атакува нормалните професори. Как мога да се съглася с такова нещо? Обратното! Разстройва ме, че се е случило, докато съм бил отговорен. Не съм можел да го знам, разбира се", каза министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2015 в 19:46

Този ръководен екип в МОН начело с Танев предизвиква тъжни усмивки. Поздравления за фотографа, запечатал самодоволните им физиономии, които говорят красноречиво за персоните, изживяващи се като министри и заместник-министри.

12.02 2015 в 14:20

И какво толкова се е случило, та това с учебниците е старо, престаро правило, т.е. то учебници няма, но великите мисли на преподавателите се продават обикновено на циклостилни свитъци и разбира се, как студентите ще вземат изпита, ако не са научили каквото ги е учил даскала, КОЙ ще ги пусне без знания, а?! Другари, другари, боклуци червени, няма нищо по-пародийно и безсрамно от "професорчетата" и "генералчетата" ви, измислени, жалки герой на една още по-тъжна и жалка действителност, то затова всичко що годе можещо и знаещо бяга през глава от територията на червената мафия, тук гладни и гламави пенсионери, олигофрени, мутри и червени боклуци на власт.

12.02 2015 в 14:13

Хахахаххахахахаха,мечок.