Quantcast

Частен имот блокира главен път в Панчарево (снимки)

Нели Чолашка Последна промяна на 18 септември 2014 в 10:29 12769 3

1/1
Лентите в средата на пътя се превърнаха в ограда и той вече е тотално блокиран.

Ограден с ленти участък от главния път към вилната зона на Панчарево - Косанин дол, изненада неприятно жителите на квартала в началото на седмицата. След дни лентите се превърнаха в ламаринена ограда.

Единственият начин хората да стигнат до домовете си е път през поляната. 

"Офроудърите ще се оправим, а останалите няколкостотин души? А и защо трябва да е така? Има ли закон, който да задължава общината да ти подсигури достъп, ако не до дома, то поне до квартала?", написа в профила си във Facebook жител от района.

През зимата обаче и за офроудърите ще е трудно да стигнат до домовете си.

Освен това хората от вилната зона сами са асфалтирали пътя преди година. Преди това е бил черен път, но винаги е имало път на това място. Къщите са законно построени.

Плащаме данъци и срещу това няма път, има една кофа за боклук и се налага да си извозваме боклука до други контейнери, разказват хора от вилната зона.

Те са подали жалба в район "Панчарево" и в Столичния инспекторат.

Пътят минава през частен имот, който е в регулация и има издадено разрешително за строеж, обясни за OFFNews инж. Росица Чурешка, началник отдел "Кадастър, регулация и контрол по строителството" в район "Панчарево".

"Не зная кой е асфалтирал, но пътят не е трасиран. Жителите на района е трябвало първо да трасират пътя по действащата регулация. Истината е, че това отнема много време", уточни Чурешка.

Тя призна, че блокирането на пътя от частния имот ще е проблем за хората от района да стигнат до домовете си. Особено, когато се сложи ограда за строежа, а ограда вече има.

Очакваме резултатите от проверката на място и действията за решаване на проблема от район "Панчарево".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2014 в 17:46

Всеки сам ли да си проверява кадастъра, преди да цепи с колата през поляната или некой, дето е нарекъл зоната "Урбанизирана" да начертае пътя със спрей за всеобщо облекчение?

18.09 2014 в 17:11

"Главен Път" ?!?!? вЕрно? Е, щом този черен път се води "ГЛАВЕН", няма чудно защо са ни такива магистралите! А Панчаревци, вместо да реват, че им преградили булеварда, да вземат първо да проверят кадастралния си план.

18.09 2014 в 13:31

Много се извинявам, но така наречения път попада в границите на имота, а Off-road-а e общинския път! Това, че някой го е асфалтирал (незаконно) незначи че е негов!

https://www.dropbox.com/s/qrfm07po033rxr1/%D0%9D%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%20Satelit_ Regulacia_Imotna.jpg?dl=0