Частен имот блокира главен път в Панчарево (снимки)

Нели Чолашка 18 септември 2014 в 10:29 14047 3

Лентите в средата на пътя се превърнаха в ограда и той вече е тотално блокиран.

Ограден с ленти участък от главния път към вилната зона на Панчарево - Косанин дол, изненада неприятно жителите на квартала в началото на седмицата. След дни лентите се превърнаха в ламаринена ограда.

Единственият начин хората да стигнат до домовете си е път през поляната. 

"Офроудърите ще се оправим, а останалите няколкостотин души? А и защо трябва да е така? Има ли закон, който да задължава общината да ти подсигури достъп, ако не до дома, то поне до квартала?", написа в профила си във Facebook жител от района.

През зимата обаче и за офроудърите ще е трудно да стигнат до домовете си.

Освен това хората от вилната зона сами са асфалтирали пътя преди година. Преди това е бил черен път, но винаги е имало път на това място. Къщите са законно построени.

Плащаме данъци и срещу това няма път, има една кофа за боклук и се налага да си извозваме боклука до други контейнери, разказват хора от вилната зона.

Те са подали жалба в район "Панчарево" и в Столичния инспекторат.

Пътят минава през частен имот, който е в регулация и има издадено разрешително за строеж, обясни за OFFNews инж. Росица Чурешка, началник отдел "Кадастър, регулация и контрол по строителството" в район "Панчарево".

"Не зная кой е асфалтирал, но пътят не е трасиран. Жителите на района е трябвало първо да трасират пътя по действащата регулация. Истината е, че това отнема много време", уточни Чурешка.

Тя призна, че блокирането на пътя от частния имот ще е проблем за хората от района да стигнат до домовете си. Особено, когато се сложи ограда за строежа, а ограда вече има.

Очакваме резултатите от проверката на място и действията за решаване на проблема от район "Панчарево".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!