Военният министър: Режисьорите на протестите са ясни

OFFNews 25 ноември 2013 в 09:29 4804 19

Министърът на отбраната Ангел Найденов
Министърът на отбраната Ангел Найденов

 

"На протестите ясно се очертаваха режисьорите, които организираха протестите", заяви военният министър Ангел Найденов в студиото на БНТ тази сутрин.

Той не се впусна в подробности за "режисьорите", но изтъкна колко било лошо да има такива на антиправителствените протести, а колко било хубаво, че БСП си организирали контрапротест и не криели това.

Ние не сме крили, че сме организирали нашия протест (на 16 ноември - бел. ред.), заяви Найденов.

Ето как той обясни проблема с организацията на червения митинг, за който бяха докарани десетки автобуси с демонстранти от страната:

"Проблемът с организацията на нашия общ митинг обаче е наш проблем и не може да бъде въпрос на толкова въпроси, каза той. Очевидно, че за хората е важно да изразят позиция и затова те дойдоха в София".

За заплащането Найденов поясни, че вероятно ДПС най-вероятно още не са направили изчисления колко са платили. Все пак става дума за 70-80 хил. човека. 

Министърът засегна и темата за охраната на границата ни от нелегални имигранти.

"Очаквам тази седмица да е готов проектът за преграждението - става дума за телено заграждение с височина 3 метра по дължина 33 км от българо-турската граница. То трябва да възпрепятства преминаването на нелегални имигранти и да ги пренасочва към контролните пунктове", каза министърът.

По повод твърденията, че 258 млн. лв. похарчени за бежанците министърът поясни, че явно той не е обяснил добре и това е общата стойност на програмата за пълна интеграция на хората, които ще получат статут на бежанци.

"Това не са изхарчени пари. Ние трябва да очертаем посоката, в която да търсим солидарност в рамките на ЕС, и съответно очакваме средства от фондовете. 8 млн. лв. са вече разходите, които сме направили до момента, включително и извършване на загражденията", каза Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!