Спонтанен протест в подкрепа на Украйна тази вечер в София (обновена)

OFFNews 21 април 2022 в 17:55 5336 2

Снимка Александра Георгиева

Десетки излязоха тази вечер на спонтанен протест в София в подкрепа на Украйна.

Те се събраха на площад "Независимост" в 18:30 ч.

Демонстрантите са недоволни от преформулирането на първоначалното решение на "Демократична България" за изпращане на военна помощ на Украйна.

Вчера от "Продължаваме промяната" представиха предложение Народното събрание да даде мандат на правителството да изпрати техническа помощ за защитни цели. Тази формулировка е гъвкава и на практика може и да не означава оръжия.

БСП категорично заплаши, че излиза от правителството, ако България даде оръжия на Украйна. Демократична България, от своя страна, твърдо настоява да изпратим военна помощ. "В настоящия момент ПП ще води активна политика за диалог между БСП и ДБ, за да се обединим около единна позиция", обясниха от "Продължаваме промяната".

Това е третата демонстрация в подкрепа на Украйна в София. Хиляди се събраха в края на март, за да осъдят руската инвазия. Цялото пространство от Президенството до Орлов мост беше пълно с демонстранти.

Второто шествие се проведе в началото на април. Въпреки дъжда тогава събитието под надслов "Не сме неутрални!" събра хиляди и основното му искане беше изпращането на военно-отбранителна помощ за Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

21.04 2022 в 18:44

Ние хубаво ще се съберем, но можем ли да измием резила, който ни сервираха "народните"избраници преди да излязат в 10-дневна почивка? Ние ще крякаме Путин хуйли а един ще се разходи до Канада да си види родителите, друга (от коалицията), ще посети сина и в Америка че не са се виждали отдавна, трети ще се качи в джипката и ще брои дупки по пътя... Знам и един "почетен". Той ще покани група на плаж в палата му. Има и една мижитурка, дето ще се натегне да докладва на мутрафонова. Пък ние ще се съберем да подкрепим Украйна. Как точно? Не знам.
 
X

Да помогнем на украинските деца!