Снимката на Деси с полицая в класация за топкадри от световните протести

OFFNews Последна промяна на 24 януари 2014 в 12:15 15871 17

Емблематична снимка от протестите в София през 2013г.

Сайтът boredpanda.com изготви класация на най-паметните снимки от протести по света, където под №5 попада и българска снимка.

Емоционалната снимка на разплаканата Деси Николова, прегърнала полицай по време на протестите миналата година е поставена на пето място в класация на сайта boredpanda.com.

Останалите не по-малко силни снимки са от протестите в Украйна, Турция, Египет и няколко други места по света. Всеки точно уловен кадър от галерията показва как мирът може смело да се противопостави срещу насилието.

Поради технически причини не можем тук да покажем класацията на снимките, така както е направена в boredpanda.com. За да видите снимките класирани в правилния ред и текстовете под тях, моля последвайте ТОЗИ ЛИНК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2014 в 16:28

Малкото куклукскланче е много сладко, не е като отвратителната Деси...

03.02 2014 в 16:15

Малко момченце, облечено в роба, гледа отражението си в щита на полицай в Джорджия, САЩ, 1992г. Автор: Тод Робъртсън Снимка: Тод Робъртсън


A young boy in KKK robes sees his reflection in a riot shield held by a Georgia state trooper. Gainesville, Ga., in 1992, photo by Todd Robertson. .


Я да кажете сега как така по чудо се загуби информацията за това че робата е ку клукс клановска ...

Едно е детето да е от някакъв уличен парад в Щатите, съвсем друго от събитие на организация като ку клукс клан.

29.01 2014 в 13:08

А сайтът boredpanda e извесетн с какво? Само за протокола да бЕхте уточнили :) 'Щото ако знаете блогът на Сийка Цветкова с рецептите, каква класация на космическите мисии е бацнал между две рецепти за сърми. И ние сме там с нашия пръв космонавт!
Офнюс, що се излагате пак с такива "новини", след "класацията" на imdb. Сега ако пуснете новина, че българи са дали името на Виена, съвсем ще ударите в земята македонските медии в графа "Извори на национална гордост".

29.01 2014 в 10:33

Обърнете внимание на снимка 13!!! Изключителна е! Офнюз, "робата", с която е облечена момченцето, и шапката са атрибути на Ку-клукс-клан, а детето се оглежда в щита на афроамериканец!

26.01 2014 в 22:14

Нашата снимка е НАЙ-хубавата! Толкова емоция, толкова болка има в нея!

Вярно е, че нашите протести не бяха толкова кървави и драматични като тези в Турция или Украйна сега, че може би поради това не постигнаха целта си, че заради това не влязохме във фокуса на световното внимание. Но това момиче показа и даде най-хубавото от себе си и затова заслужава да стане символът на този протест.

А на фотографа направил снимката огромно благодаря! Цяло поколение ще има какво да си спомня за 2013г, също както ние с онази снимка на митинга на Орлов мост.

25.01 2014 в 13:55

Хората не били равни??? И не трябвало да са равни??? А защо тогава има субсидии?? ЗАЩО ДА ПРАВИМ НАШИЯТ БИЗНЕС ДА Е РАВЕН НА ЧУЖДИЯ, ЧРЕЗ СУБСИДИИ???????????????????????????????????????????????? ЗЪРНЕНИЯТ СЕКТОР Е НАЙ-ДОБРЕ, ТОЙ Е УВЕЛИЧИЛ ИЗНОСА, ЗАЩОТО Е НАЙ-СУБСИДИРАН, И Е НА СВЕТОВНО НИВО.

25.01 2014 в 13:52

Сред най-известните научни публикации на Милтън Фридман е "Теория за функцията на потребление", в която доказва, че не настоящият доход, а очакваният доход през целия живот влияе на потреблението на хората. Друг принос на Фридман е т.нар. монетаризъм - твърдението, че печатането на пари е причина за инфлация, че инфлацията не помага за борба с безработицата и че парите трябва да са стабилни.
След 60-те години едновременното проявяване на инфлация и безработица доказва теорията му и слага началото на края на господството на кейнсианските възгледи, които не могат да обяснят какво се случва. Необходимостта от стабилни пари става общоприета в икономическата наука. Само, че.. Кейнс не имал предвид такава инфлация, той е боравил с понятие с понятие за стокови пари, златни пари. След 1960те настава инфлация заради липса на златен стандарт. Петрола при златния стандарт е бил към 3 долара, арабите вярват на златото, и си остават на такъв стандарт. Знаем какво става с петрола, а когато златото се снишава след персийската криза, понеже Кувейт харчи авоарите си, петролът поевтинява, макар да горят кладенци..

Дефлацията води до намаляване възможностите за връщане на кредит - който е в твърда номинална цена. При валутен борд, стоковото повишаване на цените е полезно - ако се вдигат заплатите, така кредитите ще се плащат по-лесно. А ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ НЯМА ДА НАРАСНАТ ПРАВО ПРОПОРЦИОНАЛНО НА ДОХОДИТЕ, ЗАЩОТО РАБОТНИЦИТЕ НЕ ВЗИМАТ 100% ОТ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ, В БЪЛГАРИЯ РАБОТНИЦИТЕ ВЗИМАТ САМО 20%, А В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СТРАНИ 50%.

60 стотинки са разходите за хляб извън работната ръка и печалбата за собственика и магазина. Слагаме 20 стотинки работна сила, 20 стотинки печалба собственик(но може собственика да е работник), и слагаме 25 стотинки търговска надценка(но може търговеца да е производител), ДО ТУК 1,25 лв., с ДДС става 1,50 лв. Като ако е ръчен хляб, работник прави средно 300-400 хляба, на ден, и това ще е 60-80 лева на ден, на 1500-2000 лева на месец. ТОЕСТ, АКО ЗАПЛАТИТЕ СКОЧАТ ДВОЙНО, ТОГАВА ЦЕНАТА НА ХЛЯБА ЩЕ СКОЧИ НАЙ-МНОГО ДО 50% ОТГОРЕ. НО ПРИ РЪЧЕН!!! ПРИ МАШИНЕН, ЩЕ СКОЧИ САМО С 10%.


През 1937 г. Милтън Фридман започва да работи в Националното бюро за икономически изследвания като асистент на друг бъдещ нобелист - Саймън Кузнец. С него работят по изследване върху доходите от свободни професии, в което доказват, че въвеждането на лицензиране на лекарите води до ограничаване навлизането в професията, намалява конкуренцията и увеличава таксите за лечение. Значи за Фридман, оня циганин дето лекуваше без образование - е гений. Да позволим ли бедните да се възползват от лоши специалисти, . . ? за крив шев може. . на евтина дреха, но за това от което ти зависи живота??

400 000 000 са изхарчени за да се намери работа на 800 човека, по програма, в България. Това е 500 000 на човек. Като това са пари, които ако са социална помощ, ще са достатъчни за 300 000 човека, а самото потребление с тях - би осигурило работа на минимум 20 000 човека с годишна заплата от 6 000 лева - за година, или 25 години за 800 човека.
Трябва да се обсъжда, защо фирмите в България не наемат германци, СЛЕД КАТО БЪЛГАРИН работник ЗА 600 лева е по неефективен от един немец за 6 000 лева. И ДА ОБСЪЖДАМЕ ЗАЩО, ФРЕНСКИЯ БИЗНЕС НЕ СЕ ИЗСИПА В БЪЛГАРИЯ, СЛЕД КАТО СОЦИАЛИСТИТЕ ТАМ СА НАПРАВИЛИ ГОЛЯМ ДАНЪК, А ТУКА ОБРАТНО..??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? НННННННННННННОООООООООООООООООО

Всички близки на властите, закупиха България за стотинки, и направиха да влезем в НАТО, ЕС, и да има ниски данъци, че да се изсипят от развитите страни, за да им изкупят награбеното, с голяма печалба за тях - връзкарите - мафията..

7 280 000 са българите. 2 200 000 са пенсионерите. 1 000 000 са българите на възраст до 18 години. Значи работната сила е 4 000 000 българи. Заетите са 2 300 000. 500 000 от заетите са пенсионери. Безработните са 2 200 000.

Капиталистическият дарвинизъм - елитарния дарвинизъм - дясното - въвежда термина "оцеляване на най-приспособените" в Принципи на биологията (1867), като се аргументира, че човешкия прогрес е резултат от триумфа на добри индивиди и култури над своите низши конкуренти; бедността е доказателство за малоценност. Чърчил изпратил десетки писма на диктатора от Апенините, в които изразява възхищението си от него. Бъдещият британски (1940-1945, 1951-1955) дори написал: “Фашизмът направи услуга на целия свят. Ако бях италианец, щях да съм с вас.”.
Капитализма и дясното, са фашизъм и капиталистически дарвинизъм.. И те са за това да има само трънки, глог, диви круши, джанки, и шипки.. А лявото, социализма, либералната демокрация и марксизма, са за пищни градини и оазиси въпреки дивата природа. Лявото е за култивиране и грижа, за да има плод, зеленчук, и хубави цветя, ВМЕСТО да има само оцеляващи и жилави плевели. Това са жертви на капитализма. Ако си капиталист и десен, трябва да мислиш, че чалгата е най-доброто възможно, и необходимо, щом пазарът го иска. Демокрацията и либерализма струват пари, за да се поддържат. Защото изборите, армията, полицията, искат пари.. Така и културата иска пари.. Ти може да не спонсорираш никакви песни и филми, за да има свободен пазар, пазарна икономика, но друг, като мафията, развратниците, или вражеските държави, могат да спонсорират културата и науката ти, историята ти..


Всички писатели и подобни, Живков им строеше луксозни блокове, и те живяха поне 20 години в лукс. Но сега се жалват от социализма. Храни куче да те лае. . Нашето семейство се занимаваше и с частен бизнес тогава, но бяхме бедни, и мразехме комунистите, защото бяхме с леви искания, а елита тогава бяха ултра десни. . - елит. Елит. . елит. . Елитарния дарвинизъм - капиталистическият дарвинизъм - въвежда термина "оцеляване на най-приспособените" в Принципи на биологията (1867), като се аргументира, че човешкия прогрес е резултат от триумфа на добри индивиди и култури над своите низши конкуренти; бедността е доказателство за малоценност. Знам че преди 1944та сме били скапана аграрна държава, с черни пътища, само до реките, 100 автомобила, 10 автобуса, и 120 велосипеда. Но поне сапун в опаковка, не сме ли правили??? Знам че лукчета насипно, са били единствената стока от нещо като фабрика. .ДЕСНИЯ КАЗВА: - КОГАТО ДОЙДЕ ЕДИН ПО-СИЛЕН ОТ ТЕБ, И ТЕ НАБИЕ, НЕ ВИКАЙ ДЪРЖАВАТА - ПОЛИЦИЯТА, ДА ТЕ ЗАЩИТЯТ, НЕРАВЕНСТВОТО Е ЕСТЕСТВЕНО, КАНИБАЛИЗМА И РОБСТВОТО СЪЩО!!!! - ДА ЖИВЕЕ НЕРАВЕНСТВОТО, ДОЛУ ОБЩИТЕ ПРАВА И ДЪРЖАВА!!

25.01 2014 в 09:05

А защо плаче деси?

24.01 2014 в 23:59

Балкански е имал нещастно детство, изпълнено с насилие!! Най-вероятно, баща му /партиен секретар/ е изнасилвал сестра му, а майка му е стояла и се е кефила!! Той самият е обслужвал партийната групичка на ТКСЗ-то, където е получил червената си закалка!!!Не е нужно да си чел Фройд, за да опишеш крайния резултат!!

24.01 2014 в 19:21

Хахаха, пак ми откраднаха ника и пишат разни глупости и тъпизми, и някои потребители се хващат, че дори им отговарят.

Йончев, нали каза че ще го решиш тоя проблем? Тук некви плагиатори пак злоупотребяват с честното име на Професор Балкански.