Quantcast

"Протестна мрежа" сезира Цацаров и МС за "Южен поток"

OFFNews Последна промяна на 11 август 2014 в 11:00 3372 11

"Протестна мрежа" намери правни основания, въз основа на които разрешението за строеж на "Южен поток" може да бъде спряно и от Главния прокурор, и от Министерския съвет.

Организацията ще внесе днес искания за спиране на разпореждането за предварително изпълнение на разрешението за строеж по проекта, издадено от министър Десислава Терзиева на 31 юли 2014 г.

Представители на Протестна мрежа ще внесат искането в Главна прокуратура в 13.30 ч., а в 14.30 ще бъде входирано искането и до Министерския съвет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.08 2014 в 10:45

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253877
---------------
ами да, такава помия може да излезе само в труд, лсед като блъсков го "назначиха' за собственик, нормално.
Да, така е по белия свят. Има едни НПО. Те участват в конкурси със смислени проекти за изграждане на демокрация, реформи и гражданско общество. Тези проекти печелят при прозрачни процедури. И получават финансиране от фондове, създадени от стотици инвеститори, които имат интерес в глобален аспект да съществува демократична и честна пазарна среда.за да се развиват самите те. и покрай тях-спечелихме и ние.Че все пак има хора, които да се заемат и да могат да бутнат олигархията. Да, така е, няма как НПО да се издържат, като сутрин"копат доматите', а вечер ходят на протести. Подаването на сигнал до прокуратурата отнема 10 минути. Изготвянето на сигнала- 10 дни. То не е толкова скрито какво се прави от мафията у нас. Те отдавна не се крият много.Всички хора на протестите имат професии, кариери и хранят семейства с честен труд. Е точно от това ви е най- яд, нали? Еми нека ви е яд? колкото по-ядосани, толкова повече грешки.Грешка след грешка, промяната става!

26.08 2014 в 10:33

А защо платена мрежа не протестират срещу Уестигхаус, както против Белена, м? Щото друго си техния спонсор Манго Осама да ни обира,нали?
----------------
Слабо, БЛИЦ, слабо! Всички знаят, кой подписа с Уестингхаус. всички знаят и кой е протестирал

26.08 2014 в 10:30

Кога обаче госпожите, госпожиците и господата от "Протестна мрежа" ще благоволят да кажат нещо и за себе си? За своите финанси, за своя морал? За връзките си с Костов, американските фондации, кръга "Капитал", за факта, че са акционери в КТБ.
--------------------
на това горното може да се отговори само така:
better dead but not red......
само толкова ли можете, нали си имате поне 20 верни медии, направете разследване, извадете компромати. С едни спрени адвокатски права на нежелаещ да практикува, няма да минете. Този път ще трябва колегите ви от КДС да си размърдат задниците повече,иначе татко Путин ще се разсърди и ще ви смени....

20.08 2014 в 15:40

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4253877


20.08 2014 в 12:22

А защо платена мрежа не протестират срещу Уестигхаус, както против Белена, м? Щото друго си техния спонсор Манго Осама да ни обира,нали?

На международния пазар цената за изграждане на един киловатчас ядрена мощност е около 2000 евро, а стойността, която ни предлагат от „Уестингхаус” за седми блок на централата в Козлодуй е 5300 долара за един киловатчас, което е изключително неизгодно за България. Това заяви в интервю за Дарик Йордан Костадинов, бивш директор на АЕЦ „Козлодуй”. Той ръководеше атомната ни централа от 2001 до 2005 г.
Акционерното споразумение за изграждането на седми реактор в АЕЦ „Козлодуй” беше подписано с американската енергийна компания в последните дни на кабинета Орешарски, като дяловото участие в него е в пропорция 70% за „АЕЦ Козлодуй” ЕАД и 30% за „Уестингхаус Електрик Къмпани”.

Йордан Костадинов изрази притеснението си, че от споразумението не става ясно дали компанията е инвеститор или само продавач. „Това не е проект за изграждането на кокошарник, а ядрена централа и обвързването става за десетилетия напред. Защо англичаните, холандците и чехите се отказаха от „Уестингхаус” и предпочетоха европейският проект. Защо турците подписаха с руснаците”, пита експертът.

Според него предварителното споразумение ще струва на държавата близо 40 млн. долара, защото проектът не е в съзвучие с изискванията на Европейския съюз. Проблем експертът вижда и в безопасността на реактора, който не може да бъде квалифициран в най-високото ниво, защото при него няма изградена система за улавяне на ядрото при стопяване на реактора.

Костадинов смята, че е обезпокоителна и липсата на изчисления за издръжливостта на реактора, при хипотетично попадение на голям самолет. Ако тези две системи бъдат включени допълнително към споразумението, това би повишило многократно цената на проекта, посочва още експертът.

„Големите въпроси, които поражда споразумението са два: Цената на тока и какво става с ядрените отпадъци”, допълва Костадинов.

Инженерът казва, че практиката при руските ядрени реактори е, отработеното горива да се дава ни лизинг, след което се връща обратно в Русия. В САЩ обаче този въпрос не е решен и ядреното гориво ще остане завинаги в България. /БЛИЦ

12.08 2014 в 15:06

Сутрин, обед и вечер - денонощно, по всички медии и в целия Фейсбук, "Протестна мрежа" питат, критикуват, настояват, призовават. Искат ревизия на този и онзи. Чудят се откъде са му парите, какви са му кредитите. Оценяват морала му.
Търсят сметка за това или онова назначение. За този или онзи проект (вчера се оказа, че са компетентни и по "Южен поток") По комисарски размахват пръст, а от седмица съвсем са наперили гребен - нали правителството си е тяхно, на "протеста", имат си собствен вицепремиер и правосъден министър, премиерът скачаше с тях на площада, че и озвучителят им Виктор (от естрадното дуо Стоян и Виктор) се дореди до зам.-министърски пост в културата...
Добре е да се пита, ревизия е нужна по всяко време и всекиму. Съвсем според болшевишките повели на другарите Троцки и Джержински. Защото класовият враг не спи...
Кога обаче госпожите, госпожиците и господата от "Протестна мрежа" ще благоволят да кажат нещо и за себе си? За своите финанси, за своя морал? За връзките си с Костов, американските фондации, кръга "Капитал", за факта, че са акционери в КТБ.
На мен, да речем, ми е много интересно какво работят Асен Генов и Антоанета Цонева и откъде се издържат вече цяла година. На трудов договор ли са, плащат ли осигуровки, кой им дава заплатите, частници ли са, имат ли работно време, откъде са доходите им. И остава ли им време изобщо да работят от протести, декларации, подписки и ежедневно търчане между телевизионните студиа на Би Ти Ви и Нова телевизия?
Как оцеляват чисто физически, с какво се хранят, от въздуха ли? Аз не знам, а вие? Защото досега, поне официално, не съм чувал да се плаща за протести, участия в медии и подаване на сигнали в прокуратурата.
И друго любопитно - какви са по професия, какво е образованието им, професионалната им кариера, бекграунда? Какви са успехите им в кариерата, откъде дойдоха?
Този въпрос е важен, за да определим границите на компетентността им. Пък и синдромът "Христо Иванов" - лишеният от адвокатски права протестър, който сега ще води заседанията на ВСС и ще определя новия шеф на Върховния касационен съд, е още пресен...
Какво разбират, примерно, от "Южен поток", правосъдие или медии? А от банково дело? Експерти ли са в някоя от тези области, че претендират да са последна инстанция? Или са се вживели в ролята на Народен съд, шумкари, слезли от Балкана дни преди Девети, за да узурпират властта и да се разправят с идеологическия противник?
Девети и без това наближава. Време за разплата, време за отговори. Време е и полулегалните да излязат на светло. Стига партизанлък, щом имаш претенции да управляваш държавата!
Какво изобщо е това "Протестна мрежа"? Има ли някаква формална регистрация, подава ли публични финансови отчети? Къде му е офисът, адресът, телефоните... Последното със сигурност го няма, тъй като съм търсил и не съм откривал никъде.
Призовавал съм преди, и пак ще призовавам - Цонева, Генов и сие, покажете си парите, преди да броите чуждите.

11.08 2014 в 16:04

Трътка, да не си новия профил на професор Балнкански ;)

11.08 2014 в 12:31

А дали платена мрежа не беснее толкова много срещу ЮП за да и се плати от Газпром?

11.08 2014 в 12:27

...а какво става с таваришч серГЕЙ?

... щастлив и значим ли се чувства като най-банален евродепутат... (и! как можа да подведе огромните очаквания на 550-милионното население на европа за Победата на Комунизма и ПРОсавеЦката Клептокрация!)

... хахахахахаха

... къш бе, кутеф...

11.08 2014 в 12:03

До комемтатор 1 - ето ни.