Протест срещу Газпром и министъра на енергетиката, БОЕЦ сложи Z на тротоара пред Президентството (видео и снимки)

Ружа Райчева, Георги Савчев 31 август 2022 в 19:19 5253 5

Протестът срещу Газпром

Снимка Ружа Райчева / OFFNews

Георги Георгиев изрисува със спрей знака Z и го зачеркна с червена боя.

Над 100 демонстранти се събраха тази вечер пред Министерския съвет с искания за оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов и за гаранции от служебния кабинет, че няма да сключва нов договор за доставка на газ с "Газпром".

Демонстрантите от инциативата #ГаzWithMe пристигнаха да подкрепят активистите на гражданското движение БОЕЦ, които от понеделник вечерта до днес следобед организираха блокада на централния вход на Министерския съвет на бул. "Дондуков" 1 с палатки и шатри.

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев заяви, че премиерът и служебните министри не са посмяли да влязат през централния вход на Министерския съвет, а са използвали задните входове като по времето на Орешарски.

Появи се специална операция по спасяване на "Газпром". Започна се от редовното правителство и се продължи с голям ресурс. Пропаганда се излива във всички медии, агенти на ДС виждаме, анализатори платени. Хора от т. нар. бизнес, които са със съмнително минало, искат да сведем глава пред "Газпром". Но достойнството, справедливостта и свободата нямат цена. Битката за справедливост не се води на топло място. Тя се води на студено, заяви пред демонстрантите музикантът Васил Гюров.

Съпроводен от скандирания "Радев - вън!" лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев изрисува със спрей на тротоара пред Президентството знака Z и го зачеркна с червена боя.

Всяка сряда тук ще има протест, обявиха демонстрантите.

Снимки: Ружа Райчева / OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

4

Анализи

31.08 2022 в 22:31

Историята показа, че който се е хванал за Русия не е прокопсвал. Така е от времето на Петър I . Това важи с още по-голяма сила за България. Само трябва да се чете, ама няма кой, това важи с пълна сила за радевите министри. Като ги гледам как пелтечат по телевизиите.

1810

3

Maxim

31.08 2022 в 21:25

Доживяхме Радев вместо да излезе с вдигнат юмрук, и да каже "Мутри вън", а да крие в Президентството и да се моли "Мутри вътре".

-1555

2

ob1

31.08 2022 в 19:49

Що бе, подготвяш списъци за бурятските изнасилвачи ли? Гледай да не цъфнеш първи, че орките не подбират много.
Радев нещо не е мераклия сега да слезе с вдигнат юмрук, защо ли?