Протест пред общината с искане за оставката на шефа на метрото

OFFNews Последна промяна на 06 ноември 2013 в 13:55 4283 10

Вестник за метрото
Вестник за метрото

 

С протест пред сградата на Столичната община на ул. "Московска" граждани ще поискат оставката на изпълнителния директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев.

Причината е разпространявания от повече от месец безплатен "Вестник за метрото".

"Това е анонимно издание, пропагандиращо 100% идеи и тези на партия "Атака". Смятаме политическата пропаганда в държавни организации за недопустима, особено когато става въпрос за ксенофобска и крайно радикална партия като "Атака", пишат организаторите.

Един от инициаторите - софиянецът Борис Вунчев - е изпратил и писмо до кмета Йорданка Фандъкова, в което се казва: 

"От месец насам в станциите на софийското метро се разпространява т.нар. „Вестник за метрото”. Изданието няма редакционен екип и издател. То представлява откровена агитация в полза на политическата партия „Атака”.

В броя 4-10 октомври, например, намираме интервю с Волен Сидеров (с. 2), пространен текст на същото лице на с. 10-11, съдържащ квалификации като „курви”, на с. 14-15 има статия със заглавие „Атака е най-прозрачната от всички партии в България” с автор народния представител от „Атака” Магдалена Ташева, на с. 18 – статия със заглавие „Атака дарява надежда на изпадналите в беда българи”, последните две страници са огромни реклами на телевизия „Алфа” и т.н.

Видно от приложената снимка е, че форзацът на ноемврийския брой на вестника е почти идентичен на форзац на партийния вестник „Атака”. „Вестник за метрото” прави откровени внушения, насаждащи етническа омраза. Така например в броя 4-10 октомври с. 23 има рубриката „Етническа престъпност” и в статия се обяснява как роми въртели търговия с безплатни цифрови декодери. Няма нужда да обяснявам каква е разликата между престъпност и нарушаване на условията на дадена държавна помощ, каквато представляват безплатните декодери, нито да се аргументирам, че вероятно и българи продават дадените им устройства.

Смятам, че разпространението на този партиен вестник в една обществена инфраструктура, каквато е софийското метро, е недопустимо. Държавните и общински дружества не са място за партийна пропаганда с фашистки уклон. Смятам, че определени лица носят лична отговорност за това и тя трябва да им бъде потърсена.

Във връзка с гореизложеното:

1. Настоявам незабавно да поискате оставката на изпълнителния директор на „Метрополитен София” ЕАД. Аргументацията е излишна.

2. Настоявам да разпоредите незабавна проверка за установяване и наказване на останалите служители на „Метрополитен София” ЕАД, съдействали за разпространяването на този вестник.

3. Настоявам разпространението на „Вестник за метрото” в района столичните метеостанции незабавно да бъде преустановено.

София, 04.11. 2013 г.

С уважение:

Борис Вунчев

 

Протестът започва в 14 ч.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2013 в 15:51

В Метрото всеки може да разпространява всякакви боклуци. И доста го правят, особено на по-крайните станции, защото няма никакъв реален контрол.

06.11 2013 в 15:34

пеарките на тиквата са имали тежък махмурлук друго обяснение няма за тия безумия

06.11 2013 в 15:32

То по същата логика може да се иска и оставка на слугинята на Бойко за разпространение гербаджийска пропаганда над земята. Какво значени има дали некви лъжи се разпространявали над, под, зад или отвъд земята? Айде стига с подобни тъпизми...

06.11 2013 в 15:31

И вместо сезиране на Прокуратурата, искане на оставката на някой, който и хал хабер може да си няма, че се разпространяват подобни бълвочи.

Интересно защо не поискате оставката на самата кметица, че изобщо в София се разпространява подобен вестник? Нали го разпространяват и на други места, не само в метрото?

То явно идотията почивен ден нямала!

06.11 2013 в 15:29

Законът забранява и политическта дейност във ВУЗ, обаче нещо не ви изнася. Щом едната страна извършва незаконни действия, е доста нахално да се жалва от подобни действия на другата страна.

06.11 2013 в 15:09

Не се силете толкова с броя на изпълнителите, щото да не стане както пред Ректората - музикантите са повече от зрителите...

06.11 2013 в 14:56

Преведено на комунистически е така. Преведено на български е "Да се спази законът, който забранява пропаганда на крайно десни бълвочи".

06.11 2013 в 14:51

преведено на български : да се забрани всичко с което не съм съгласен и виновните да бъдат наказани с всички възможни средства . честито!

06.11 2013 в 14:47

Време е за действие, браво ! #occupyПарламента КОНЦЕРТ в подкрепа на протестите!

https://www.facebook.com/events/728197740543005/?source=1 Музикантите потвърдили участие са : Ваня Костова, Васко Кръпката, Валди Тотев, Група 7, от Тоника - Милица, Ралица, Драго и Ева, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, Шкумбата.... В преговори сме и с много други. Трябва ни обединение и подкрепа. Всички искаме едно- нови избори, а на тях всеки да гласува според убежденията си. Студентите също ще участват. 10.11.2013 (неделя) пред храм-паметник "св Александър Невски" от 17ч. Организатор: Инициативен комитет "Чисти ръце"

06.11 2013 в 14:15

Хора, съвсем изтрещяхме бе!

Ако аз си кръстя ужасния вестник "Вестник на Борис Вунчев", потърся канал за разпространение в метрото и намеря фирма, която зарежда щендерите в метростанциите, кого ще потърсят за коментар - Борис Вунчев или мен? И на какво основание - от чувство за естетика и морал не са съгласни със статиите ми или върша нещо незаконно?

Пределно ясно е, че Атака издава този вестник и го кръщава "Вестник за метрото". Така работят те. Долно.

Но че моралът и законността не стоят над законите в България, това ясно ли е?
 
X