Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Преподаватели канят на шествие под надслов "Събудете се" на 1 ноември

OFFNews 31 октомври 2013 в 15:09 10908 19

Oкупирания Софийски университет гръмна: “Оставка”. Снимка: Сергей Антонов
Oкупирания Софийски университет гръмна: “Оставка”. Снимка: Сергей Антонов

Подкрепящите студентските протести преподаватели канят колеги и студенти на шествие под надслов "Събудете се" в Деня на народните будители - 1 ноември.

Както OFFNews съобщи вчера, шествието е планирано за 11 часа ще тръгне от стълбите пред централния вход на Ректората на СУ.

След шествието, в 13 ч, в Ректората ще се състои среща между преподаватели и студенти.

"Мотивирани сме от позицията в декларацията на Академическия съвет на СУ от 28. 10. 2013 г., в която се казва: „Академическият съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ разбира и подкрепя мотивите на студентите, окупирали сградата на Ректората, като реакция на липсата на морал в политическия живот, отсъствието на загриженост за бъдещето на младите хора в страната и незачитането на техните позиции. Убедени сме, че младите хора не само имат право, но и трябва да бъдат насърчавани да изразяват обществена позиция", пишат преподавателите.

В подкрепа на студентските искания написахме и декларация, която до този момент е събрала над 400 подписа от преподаватели от цялата страна. Набирането на подписи продължава онлайн, добавят те. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews