Окупираха Лесотехническия университет (снимки и видео)

OFFNews Последна промяна на 31 октомври 2013 в 16:20 14341 19

 Студентите от Лесотехническия университет окупираха 301 аудитория  Снимка: Сергей Антонов
Студентите от Лесотехническия университет окупираха 301 аудитория Снимка: Сергей Антонов

Днес в 16 ч. студентите от Лесотехническия университет окупираха 301 аудитория, съобщава репортер на OFFNews.bg. 

По време на окупацията в залата имаше заниятие, на което присъстваха едва трима студенти. 

Минути след 16 ч. в зала 301 пристигна заместник ректорът на ЛТУ проф. Иван Палигоров и призова студентите да не окупират университета, но протестиращите младежи не се съгласиха с него.

В подкрепа на студентите от Лесотехническия университет имаше протестиращи студенти от СУ и НСА.

Крайната цел на протеста е оставката на правителството и разпускане на 42-рото Народно събрание, категорични са студентите от ЛТУ.

Те настояват още да се гласува забрана бивши членове на комунистическите тайни служби да участват в управлението на образователните институции. 

След обявяването на окупацията вратите на ЛТУ бяха заключени, а журналистите бяха помолени от заместник ректора да напуснат.

В момента влизането дори и на студенти от ЛТУ в сградата на университета е невъзможно.

Пожелаваме успех на колегите от СУ, ПУ, БСУ, ВТУ, НБУ, НАТФИЗ и всички останали университети, включили се в протестните действия. Бъдете будни до края! С вас сме, посочват студентите от ЛТУ в декларацията си за окупацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.11 2013 в 10:56

И до кога трябва да се чака, или пак като овце само трябва да се кахърим, че сме жертви и да си стоим смирено! Да, младите хора трябва да станат, крайно време е! Аман от комунисти, няма нито един ректор или замректор, който да не е от ВС на БСП! Как се става ректор, някой задал ли си е въпроса. Вън от системата!

01.11 2013 в 00:34

Супер жалко ... Окупация? Ползвайте каквито си искате термини, това няма да промени факта, че 5-10 човека са седнали в една зала и медиите бълват заглавия като "Студенти окупираха Лесотехнимеския Университет". Смешно е! Протестирате за по-добър живот? Да не би да искате някой друг да Ви го осигури, или твърдите, че мафията е толкова силна, че всяко усилие е напразно ... Жертви сме, така е. А и кой да ги замести, кажете - Бойко и Цветанов,тези дебели вратове? Или така наречения "Реформаторски блок" - събрало се куцо и сакато и на гърба на новосъздалите се страсти мамят хората, че са алтернатива и крадат гласове ? Или просто студентите се подвеждат от твърденията, че именно студентската общност е била в основата на всички граждански протести, че са били свободомислещи и необуздани, а ние не сме и се чувстват длъжни да изпълняват геройства? Както героите от СУ ...
Моля Ви се, спрете с глупостите

31.10 2013 в 21:49

студентите във ЛТУ 5 индивида ли са?

31.10 2013 в 21:48

да, ама не. През крив макарон.

31.10 2013 в 20:58

Хахаха, тия "студенти" не познават ректора си...

31.10 2013 в 20:56

По-конкретно нещо от ОСТАВКА не мога да се сетя. А, и да, с терористи не се преговаря.

31.10 2013 в 20:56

Споооко, бе - до #DANCEwithme 1360 има време. Тогава Орешарски ще подаде оставка със сигурност. Да продължаваме с разходките...

31.10 2013 в 19:20

С Брезин не сме имали близки срещи от трети вид, но като знам Палигоров - бас ловя че са прехвърчали порядъчно количество искри в административното крило.

31.10 2013 в 19:05

С терористите в НС не се преговаря!

31.10 2013 в 18:45

Лют скандал, нарушаващ възприетия академичен тон, спретнаха в студиото на Нова телевизия преподаватели от СУ, МУ и НБУ. Най-гласовит и емоционален се оказа проф. Михаил Неделчев, който не издържа на назидателното говорене на колегите си и скочи да защитава протеста. Доц. Атанас Семов, преподавател в СУ заяви на свой ред, че студентите са нарушили закона, който забранява политическа дейност в университетите. „Нека студентите да излязат с конкретни искания, не с общото „Оставка“. Аз не съм виждал техния списък с искания. Докато ние, ректорите, имаме конкретни искания и сме ги написали“, каза проф. Митев.