Quantcast

Янаки Стоилов не изключва нова вълна от протести

Елица Мартинова Последна промяна на 02 декември 2013 в 09:11 2183 4

Янаки Стоилов Снимка: БГНЕС
Янаки Стоилов Снимка: БГНЕС

 

"Не изключвам трета вълна на протести. Първите две отминаха, но може би предстои нова."

Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на "Коалиция за България" (КБ) Янаки Стоилов в коментар по общественото недоволство срещу правителството.

Социалистът коментира и общия семинар на ДПС и БСП, който се проведе през уикенда. По думите на Стоилов мероприятието е било необходимо, за да се сближат двете партии, подкрепящи кабинета.

„Беше изтъкнато, че в някои случаи работата между двете парламентарни групи на БСП и ДПС се нуждае от подобрение. По силата на политическите обстоятелства, тръгвайки от две различни посоки да подкрепяме едно и също правителство, се оказа, че трябва да действаме много близо като партии една до друга, каза зам.-председателят на КБ.

Стоилов бе категоричен, че няма нищо нередно в общите мероприятия между БСП и ДПС. Той подчерта, че правителството е започнало работа, без подкрепящите го партии да подпишат ясно коалиционно споразумение. Това, според Стоилов, обуславя нуждата от чести обсъждания на общите приоритети.

„Това, може би, ще наложи по-ясно оформяне на отношенията между двете партии по отношение на ангажиментите за взаимна подкрепа на правителството. Това правителство беше излъчено, без да се формулира коалиционно споразумение между двете партии. Според мен политически този въпрос стои открит, за да може да има съразмерност в отношенията“, каза Стоилов и подчерта, че между БСП и ДПС винаги е имало и ще има известни противоречия.

Във връзка с премахването на партийните субсидии Янаки Стоилов подчерта, че това е нож с две остриета. Според него държавното подпомагане на партиите е единственият начин да се избегне зависимостта на политическите формации от определени икономически кръгове. Зам.-председателят на КБ все пак призна, че в момента има зависими партии въпреки факта, че те получават субсидии. По думите му скъсването със зависимостта от „обрачите от фирми“ е „болезнен процес“, който тепърва трябва да се случи.

Стоилов бе категоричен, че БСП не може да се издържа само чрез финансиране от своите партийни членове.

„Само от членски внос няма да може да се издържа БСП. Но е много важно за една лява партия да разчита в много голяма степен и на средствата от своите симпатизанти, тъй като ние претендираме, че сме масова партия“, каза Янаки Стоилов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2013 в 11:50

+++++++

02.12 2013 в 10:05

къде повече да се сближават, че те се заклещиха като улични кучета

02.12 2013 в 09:57

Че то повече може ли, бе Янаки? Така са ви го нахлузили, че нямате мърдане! :) :)
ОСТАВКА, боклуци!

02.12 2013 в 09:53

По-голямо сближаване от публичните извинения и целувки? Гнус! Кога ли ще прелее чашата на търпението?