Хиляди под знамената на Бареков в поход до централите на партиите

OFFNews 17 ноември 2013 в 17:31 2675 22

Николай Бареков. Снимка: Сергей  Антонов
Николай Бареков. Снимка: Сергей Антонов

 

Няколко хиляди души се включиха в днешния поход на тв водещия Николай Бареков „Чисти ръце“ в София, който тръгна от моста на влюбените при НДК, мина през партийните централи на ГЕРБ, БСП и ДПС, и стигна до президентството. Според МВР са се включили около 4500 души, според някои издания, близки до Бареков, броят им е бил към 10 000.

Организатор на похода са предаването „България без цензура“ на Бареков, ВМРО на Красимир Каракачанов, организацията Граждански контрол, оглавявана от едно от лицата на февруарските протести Ангел Славчев и движението СИЛА.

"Тук няма хора с автобуси и влакове, както вчера в Пловдив и София", похвали се Бареков и обясни че хората на митинга се организирали чрез фейсбук.

На импровизирана трибуна пред централата на ГЕРБ с много патос той разясни смисъла на операцията "Чисти ръце", която по думите му ще се проведе в държавата, когато той спечели властта. "Тогава ще бъдат проверени всички олигарси", закани се водещият. Заканите му бяха открито адресирани към съиздателя на в. „Капитал“ Иво Прокопиев и банкера Цветелина Бориславова.

Бареков представи новото знаме, подарено му от симпатизанти, на които „не могъл да откаже“. Флагът е в синьо, с надпис "България без цензура". Водещият се зарече, че ще върне в държавата 4 милиарда лева, които по думите му, били откраднати от експремиера и негов кум Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!