Хиляди на протеста на КНСБ

Владислава Тричкова 11 декември 2014 в 11:35 6083 38

Снимка Сергей Антонов

Хиляди на протеста на КНСБ

Хиляди се събраха на протеста, организиран от КНСБ срещу планираната пенсионна реформа, в София днес.

Сборният пункт беше пред централата на синдиката, на пл. "Македония", където 30-40 минути преди началния му час започнаха да пристигат автобуси от цялата страна.

Протестът започна към 11.30 ч., а шествието наложи промени в движението. То се регулира от полицаи, променен е маршрутът на някои трамваи, сред които №5. Промените предизвикаха недоволството на някои пътници, но засега инциденти няма.

Според организаторите участниците в протеста са 6000. Полицията все още не съобщава броя им.

От пл. "Македония" протестиращите се отправиха към Министерския съвет, където скандираха под прозорците на премиера Бойко Борисов.

"Искаме да видим бъдещето си в България", "Повече така не можем" и "Реформи само за по-високи пенсии" са текстовете на част от десетките плакати, които развяваха протестиращите.

Последната спирка на протестиращите беше Народното събрание. Там представители на различни браншови организации изказаха исканията си.

"Защо сме тук? Защото искаме да се пенсионираме като европейци. Нека да бъдем обединени. Тук пише "Съединението прави силата". Ние трябва да се съединим и ние трябва да направим така, че да не се подиграват с нас. Затова казвам: обичайте българския народ, не гонете младите си хора от България, дайте достойни старини на възрастните, достойна работа на българския народ", каза председателят на Синдиката на железничарите в България Петър Бунев от трибуната на митинга пред НС.

"Когато видите столетник миньор, тогава вдигайте годините за пенсия", каза пък представител на миньорите.

Представители на КНСБ бяха приети от председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров, придружен от група членове на конфедерацията влезе в сградата на парламента, за да проведе среща с представители на парламентарните групи.

На срещата със синдикалистите присъстваха и Менда Стоянова (ГЕРБ), Янаки Стоилов (БСП), Хасан Адемов (ДПС), Валери Симеонов (Патриотичен фронт) и Радан Кънев (Руформаторски блок).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!