ДПС е съорганизатор на митинга в София, блокират Цариградско

Нели Чолашка 15 ноември 2013 в 13:08 6501 14

Контрапротестиращи пред
Контрапротестиращи пред "Ал. Невски"

 

Ръководството на ДПС може да бъде припознато като съорганизатор на митинга в София, съобщи в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той даде брифинг в отговор на изявлението на депутати от ГЕРБ, които обявиха по-рано, че митинга, организиран от БСП, ще бъде подсилен от симпатизанти на ДПС, които ще бъдат извозвани от селата около Кърджали.

Очакваме силна подкрепа от членове и симпатизанти, но не зная точно колко ще дойдат, защото е въпрос на лична мотивация, коментира Местан.

"Целта на митинга е да се чуе гласът и на тези, които подкрепят правителството. Правото на протест предполага и право на подкрепа", коментира още той.

На въпрос не се ли притеснява от сблъсък с агитките на "Левски" и ЦСКА, които ще се съберат в центъра за мача между двата отбора в 15 ч. на стадион "Васил Левски" Местан обяви, че очаква митингът да приключи към 13.30 ч.-14 ч.

Сборният пункт за митинга на БСП и ДПС е Орлов мост. Ще се събират от Ропотамо по бул. "Цариградско шосе" до кръстовището на Орлов мост, в 12 ч. ще има политически речи на кръстовището и после ще тръгнат към Ларгото.

Центърът на града ще е тотално блокиран утре от 10 ч. до ранния следобед, предупреждават от Столичната община, защото отделно от това има заявени шествия на агитките на ЦСКА и на "Левски" преди мача в 15 ч.

Явно, за да използва повода, че техните хора ще дойдат до София, ДПС ще има и Централен съвет в 14 ч. в хотел "Интерекспо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!